Et studie i rødt – peberfrugt, radicchiosalat, hvidløgsfed, tomater, chili, rødløg og soltørret tomat – alt meget groft skåret, vendt med olivenolie, rosmarinkviste, salt og peber. Når det er blevet mørt ved svag varme i ovnen i 3 kvarter, køles det af og vendes med honning, soya og citronsaft, og drysses med granatæblekerner.
Opskriften er Camilla Plums, og de røde grøntsager dufter allerede i hele huset.
Senere får de følgeskab af en oksetykkam i øl og kirsebær, forårsløg bagt i ovnen med honning, balsamico og timian, en salat med rucola, pærer, feta, salte mandler og granatæblekerner, og små bankede kartofler, der er krydrede og bagt færdig i ovnen.
Granatæbler bliver det gennemgående tema, for jeg lod mig også straks friste af Annes idé til en velkomstdrink med granatæble og Asti.
Forret, dessert og kransekage har jeg trygt overladt til vores gæster, en flok dejlige venner, der kommer og gør aftenen særdeles festlig. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at vi får en fantastisk aften.
Håber det samme for jer, der læser med her.
Og ønsker jer et godt, glædeligt og lykkebringende nytår!
Jeg er også blevet ret glad for granatæblekerner!
SvarSletOg hvor lyder hovedretten da fantastisk dejlig!
Et velsignet nytår til jer : )
Den var også i al ubeskedenhed lige så lækker, som den lyder, Helle :o)
SvarSletJeg har faktisk ikke brugt granatæbler så meget tidligere, men de er fantastisk lækre, festlige og tilmed sunde.
Nu har jeg lige set Camilla Plum tilberede retten på DR2 - mine tænder løber i vand...
SvarSletJeg bruger mest granatæblerne på arbejde. Kernerne er også ret lækre til salatbar!
Pudsigt, det skulle jeg lige have set... :o) Jeg har den fra hendes julebog. Meget inspirerende, i øvrigt.
SvarSlet