- eller arme riddere, som de retteligt hedder, er en af vores favoritdesserter herhjemme - blandt både børn og voksne. Vi voksne nyder dem med en krydret blommekompot, og børnene foretrækker dem "au naturel".
Blommekompotten laves sådan:
25 g ingefær skrælles og rives fint, koges sammen med 150 g sukker, en kanelstang (eller stjerneanis) og 1 dl vand.
Når sukkeret er opløst, tilsættes 500 g blommer i både, og det koges til blommerne er møre.
Og så til de arme riddere:
4 skiver alm. franskbrød dyppes i 1 æg pisket sammen med 1 dl mælk, og vendes derefter i en koncentreret kanelsukker (1 spsk kanel til 2 spsk sukker). De steges i smør på panden, til de er gyldne - og så har man en himmerigsmundfuld, med eller uden kompot!
Børnene har plaget om den dessert siden i sommers, men jeg synes nu, den hører efteråret og vinteren til - den leder faktisk tankerne en smule henad mod den forestundende højtid/jul, men sig det ikke til nogen - det er jo alt for tidligt...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar