torsdag den 13. oktober 2011

Simrekylling og druer

 

 

Efterår er heldigvis ikke kun regn og rusk. I dag har for eksempel været en helt fantastisk skøn havedag! Med sol, fuglesang og duft af efterårstung jord. Den slags, der gør godt for både krop og sjæl!

Og efterår er simremad. Alt i én gryde, med masser af smag, saft og kraft, og jeg elsker den slags. Nogle retter skal simre i lang tid – denne er en af de hurtigere. Men ikke mindre lækker! Opskriften fandt jeg i Isabellas nr. 4/2011, men selvom den er at finde i et sommermagasin, synes jeg, den gør sig mindst ligeså godt, når efteråret banker på…

 

DSC07998

 

En kylling deles i lår og bryster og steges i olie i en tykbundet gryde i ca. 15 min., tilsæt 2 grofthakkede løg, 6 pastinakker i rustikke stykker, 200 g halverede jordskokker, 6 fed halverede hvidløg, 8 enebær, 3 laurbærblade og 3 rosmarinstilke. Sauteres i ca. 10 min. tilsæt derefter 3 dl hønsefond, 1½ dl fløde og 3 spsk dijonsennep. Bringes i kog, krydres med salt og peber, 2 dl blandede røde og grønne stenfri druer kommes i, og retten simrer i mindst 5 min.

Vi spiste ris til, og hvis man ellers er til jordskokker (hvilket jeg er ret ene om her på matriklen), er det en lækker, cremet og mildt krydret ret, der får et dejligt sødmefuldt pift med druerne.

 

DSC08017

2 kommentarer:

  1. Det ser godt nok lækkert ud. Jeg har også fået lavet den der "Hvidløgskylling med knald i" for nogle måneder siden. Sådan nogle simreretter skal ikke undervurderes :o)

    SvarSlet
  2. Åh ja Miriam, tak fordi du mindede mig om hvidløgkyllingen! Den skal helt sikkert på menuen igen :o)

    SvarSlet