lørdag den 17. december 2011

Som i de gamle dage…

 

 

DSC09406

DSC09404

 

Når noget er sket to gange, er det en tradition! Og derfor er det hermed en tradition, at vi hiver det meste af en decemberdag ud af kalenderen, midt i virvaret af travlhed, julearrangementer og to-do-lister – og bare nyder at være familie sammen.

Hvad sådan en dag skal fyldes med, er der ingen regler for, det skal bare være noget, vi hygger os med og gør i fællesskab.

 

DSC09398

 

I år gik turen til Hjerl Hede, et frilandsmuseum, hvor tiden er skruet ca. 150 år tilbage. Overalt er der gang i forberedelserne til den forestundende højtid, og når man går rundt i landsbyen, møder man udklædte folk, der er med til at gøre historien levende. Der bages og laves mad, et lam slagtes, tømreren og væveren arbejder med hver sit, og i præstegårdens stue står en kone ved det pyntede juletræ og fortæller om pynten, gaverne og skikke fra en svunden tid.

 

DSC09411

DSC09407

DSC09412

DSC09413

 

Jeg elsker den slags, at snuse lidt stemning fra de gode gamle dage, vel at mærke med min magelighed i behold, for når man intet mangler i sit hverdagsliv, kan man jo sagtens gå og synes, at der ser noget så hyggeligt ud i fordums dage… Og jeg elsker, at børnene får lidt af deres historie malet og fortalt på en måde, så den bliver levende og interessant for dem (lammeslagtningen var dog for meget af det gode for Freja, forståeligt nok, men så kunne hun jo heldigvis bare se den anden vej og sammen med sin far gå hen til søde og aldeles levende geder).

 

DSC09427

DSC09437

DSC09445

DSC09451

DSC09454

DSC09478

 

Og hvad er så mere oplagt end at slutte dagen derhjemme med en gang æbleskiver, måske næsten som vor tipoldemor lavede dem – dog med lidt klidmel i og med en god grønkålssalat “on the side”. Ikke for børnenes skyld, men for at den fiber- og vitamingale mor skal få sin lyst styret… ;o)

 

DSC09499

7 kommentarer:

 1. Helle Nørgaard Nielsen17. december 2011 kl. 22.36

  Synes nok jeg kunne kende det første billede som værende fra Hjerl Hede.
  Rigtig go` juletradition med sådan en familiedag!

  SvarSlet
 2. Du er vist kender, Helle ;o)
  Ja, den er værd at holde fast i, et dejligt åndehul midt i travlheden...

  SvarSlet
 3. Kommer så meget i julestemning, når jeg læser din blog kære Annette.
  Glædelig søndag til dig & dine.
  KH Lene.

  SvarSlet
 4. Der er så hyggeligt på Hjerl Hede - bestemt også i julemåneden kan jeg se! Vi var der i sommer sammen med min svigermor. Vi havde hunden med. Det var en superhyggelig dag. Hun har været med os på tur flere gange så nu må vi se hvor vi inviterer hende hen næste år. Glædelig 4. søndag i advent til dig og dine :-)

  SvarSlet
 5. Dejligt, Lene - jeg stornyder juletiden, selvom den også er travlt, så det er kun dejligt, hvis det smitter lidt :o)

  Ja, der er godt at være, Anette, både sommer og vinter. Jeg var der også en sommerdag for år tilbage og kunne helt sikkert også finde på at vende tilbage igen.

  SvarSlet
 6. Tak for nogle skønne billeder - synes jo næsten jeg kan berette om at jeg nu har været på Hjerl Hede - bare ud fra dine billeder ;-)Jeg har endnu et besøg dér til gode :-)

  Og ja man kan ikke se på æbleskiverne, at de skulle være af en sundere slags ;-) Håber de smagte lige så lækre, som de ser ud der på billedet :-)

  Knus fra Pia

  SvarSlet
 7. Ork, der er meget, du ikke har set, Pia, så det er bare med at komme afsted ;o) - kan klart anbefales, både sommer og december.

  Ligefrem sunde kan æbleskiverne vist ikke prale med at være, men lækre var de :o)

  SvarSlet