tirsdag den 3. januar 2012

Januar

 

 

DSC00063

 

Vi hoppede godt ind i det nye år. Rigtigt godt endda. En superfestlig og dejlig aften rumsterer stadig i mine tanker og gør mig glad.

Og det endda selvom januar allerede er godt i gang. Har på de få dage både nået at vise sig fra sin kønneste og mest ucharmerende side.

I går, på den smukkeste solskinsdag, blev jeg endda så opstemt, at jeg vaskede vinduer! Det er så exceptionelt, at jeg bliver nødt til at dele det med nogen ;o) Det ville være synd at sige, at jeg har brugt meget tid i mit liv på vinduesvask, og mens byggeriet hos genboen har lagt et fint støvfilter på vores vinduer, har jeg helt lagt den aktivitet på hylden. Så meget des mere nyder man, når det endelig sker!

Og så i dag. Den første rigtige hverdag. Selvom min jul ikke har været så ferieagtig, har jeg nydt at sove lidt længere, at børnene har været hjemme, og har uden problemer undværet madpakkesmøring og morgenpostyr.

Men nu er det slut. På en rigtig ruskumsnuskedag, i skærende kontrast til den smukke solskinsdag i går, larmede clockradioen ubarmhjertigt tidligt, og jeg kan lige så godt prøve at vænne mig til den døgnrytme først som sidst. Selv om det føles totalt naturstridigt at stå op længe før solen…

Og faktisk er jeg meget glad for hverdage. Og for januar. Måneden, der ikke gør det store postyr af sig, men giver plads til at puste ud ovenpå den begivenhedsrige december. En tyst måned, rigtig smuk, hvis den vil. Selv om den lige nu viser sig fra sin ret så voldsomme side.

Men man kan da håbe på, at den på et tidspunkt får lyst til at pynte vores verden med et lille, fint drys.

Bare en smule hvidt.

Jeg behøver ikke snestorm og kaos, men lidt klingrende frost ville bestemt ikke genere mig…

 

DSC00059

Og juletræet… – det bliver stående indtil hellig tre konger! MED pynt! Og hvem ved, når stadsen er pillet af, får det måske endda lov at hygge sig i udestuen lidt længere… Bare med lidt lys på for hyggens skyld ;o)

4 kommentarer:

 1. Oh, ja! Elsker januar. Når først jeg har indset, at man skal stå op, mens det er mørkt og at hverdagen er kommet for at blive. Men med januar kommer også ro, orden, frost og et lys, der er begyndt at vende igen. Hver dag bliver vi et minut rigere og forhåbentligt et par kilo fattigere :-)

  SvarSlet
 2. Det med lyset gør mig allerede høj, selv om det går langsomt i starten. Men det kan allerede mærkes, og hvor er det skønt!
  Og ja, julesulen må hjertens gerne forsvinde, hvor den kom fra - men et par kilo om dagen er måske lige i overkanten ;o)

  SvarSlet
 3. Jeg holder faktisk også af januar. Det har jeg ikke altid gjort. Men det er lige som med feta - jeg har lært at elske den. Det er jo et pusterum med udsigt til et helt år fyldt af muligheder. Ah!

  Og sikke da forøvrigt et fint træ! Vores er også fredet ind til Helligtrekonger.

  SvarSlet
 4. Munter, jeg tror også, det afhænger meget af indstilling til måneden. For den kan jo også være utroligt grå og mandagsagtig. Og hvis man kun går og venter på, at den skal gå, og foråret vise sig, kan den være temmeligt lang. Man skal se dens værd. Og netop mulighederne i et helt blankt og nyt år holder jeg meget af. Og freden... (ligesom jeg også holder af al festivitassen, når det er det, den står på - hver ting til sin tid..)

  SvarSlet