torsdag den 2. juni 2011

Sommeren kom til Herning i dag…

 

 

DSC06141

DSC06140

 

En skøn, skøn sommerdag, som bortset fra en gudstjeneste og tur i fitnesscenteret blev tilbragt i haven.

Som i parantes bemærket trængte til den helt store tur – og det fik den så! Det meste af eftermiddagen gik med enden op og hovedet ned, måske ikke den mest charmerende vinkel, men det virker! Jeg er ikke til hakke og hårdhændet gennemgang af bedene. Jeg kan lide at se, hvad jeg rykker op, så jeg arbejder mig langsomt igennem, og lader ting stå, som lige skal have en chance for at vise, hvad de kan. Ikke alt selvsået er ukrudt, og jeg kan lide at overraskes.

 

DSC06149  DSC06167

 

Purløg og timian er f.eks. to krydderurter, der flittigt spreder sig rundt mellem fliser og grus. Og en del af dem for lov at blive stående, for de er så fine, når de blomstrer, og jeg kan lide de pudsige og uhøjtidelige indslag.

 

DSC06150

 

Jordbærrene ved jeg slet ikke, hvor kommer fra, for vi har ikke haft jordbær i haven – men de spreder sig også villigt med løbere ud over grusarealet, og ingen skal overhovedet tænke på at rykke dem op!

 

DSC06177

 

En enkelt kløver fik også lov at blive stående – fordi blomsterne er fascinerende, og fordi de pynter på et kedeligt grusareal.

Og så er der jo akelejen! Som stadig skyder op rundt omkring, og det skal den være så hjerteligt velkommen til!

 

DSC06144

DSC06171

DSC06153

 

Lavendelen fik en hård beskæring i foråret, og det bekom dem åbenbart vel, for de står som helt tætte, grønne puder rundt om rosenbedet.

 

DSC06156

 

Hostaen står allersmukkest lige nu. Det samme kan man desværre ikke sige om hortensiaen ved siden af – den har haft det hårdt i de seneste par vintre, men den lever endnu. Hvornår og hvor meget den skal beskæres, er jeg lidt i tvivl om – jeg skulle jo nødigt komme til at klippe noget af, der senere kunne finde på at skyde…

 

DSC06160

 

Og så er der jo rhododendron… Som blomstrer helt overdådigt, omend blomstringen har været kortvarig i år – pga. vandmangel, er mit gæt. Min favorit er denne koralfarvede med orange midte. Fantastiske farver og nuancer, synes jeg!

 

DSC06161

DSC06164

 

Azalea er bedårende i sin renhed og overdådighed af blomster. Jeg synes, den er helt fantastisk, når den står i fuldt flor, som den gør lige nu.

 

DSC06157

DSC06159

 

Fantasien blomstrede hos børnene, der slæbte stole og bukke frem, og byggede egernhule i et format, der kunne gøre det mest forvænte egern grøn af misundelse.

 

DSC06182

 

Ja, jeg ved det godt – jeg har virkeligt svært ved at fatte mig i korthed, når det handler om haven! Stor respekt til jer, der nåede helt ned i bunden. Til sidst bare lige et glimt af vores vasketøj mod den blå himmel. Og klemmer i glade farver! Små detaljer, der gør hverdagen lidt sjovere…

Glædelig sommer!

 

DSC06184

DSC06187

4 kommentarer:

 1. Smukke,smukke billeder;) God sommer til dig også;)
  knus og kram herfra

  SvarSlet
 2. Mange tak, Silla! Motiverne stod jo i kø i dag... :o)

  SvarSlet
 3. Smukke dejlige sommerbilleder. Man bliver varm og veltilpas!

  Håber dagen i dag er ligeså god, glad og farverig. Varm er den i hvert fald! :)

  Knus

  SvarSlet
 4. Tak, Megan! I dag har været lidt mere arbejdsagtig :o) Men helt fantastisk varm og skøn, også i de timer, jeg holdt fri :o)

  SvarSlet