mandag den 16. august 2010

Søndagstur med godt udbytte

 

Åh, hvor kan sådan en weekend bare føles alt for kort, når hverdagen kommer tromlende.

Vi kunne godt bruge et par weekenddage mere, tak, for jeg har ikke helt vænnet mig til hverdagsgearet endnu – og har måske heller ikke tænkt mig at gøre det. For jeg vil øve mig i at holde hverdagstempoet nede, men nogen gange kan det godt føles som at slå i en dyne, når alle aftalerne kommer væltende. Som regel aftaler af den gode slags, vel at mærke. Det er et spørgsmål om prioritering, jeg ved det godt, men den kan være så svær.

Det er ellers ikke fordi, weekenden har været fuld af aftaler – lidt arbejde har der været på programmet, men mest hygge og hjemmeliv.

Og så lige en tur i plantecenter.

Det er ikke tit, det står på – og det er også godt det samme, for så ville der hurtigt stå røde tal på bankkontoen. Men hvor er det fedt bare at gå rundt og snuse, lade sig inspirere, opstøve navne på nogen af de vækster, der findes i vores have, mens børnene klapper fisk, leger på legepladsen og drikker varm kakao fra automaten. Et eldorado for haveinteresserede.

 

Kaprifolie Goldflame  Kaprifolie Goldflame

 

Og lidt kom der da også med hjem. Det var jo dybest set derfor, vi tog derud. En kaprifolie havde vi i vores tidligere have. En skøn, stor gammel busk, der frydede mig lige fra den sprang ud med de viltre, farveglade, duftende blomster, og snoede sine grene rundt overalt, til den stod med de skønneste røde bær i efteråret. Den har jeg savnet. Nu står der et lillebitte eksemplar i vores have. Den har fået sin plads i et hjørne ved køkkenvinduet, hvor der lige nu er flisebelagt, bart og kedeligt. I det andet hjørne står en brombær. En busk, jeg længe har drømt om, for jeg elsker de søde, saftige bær og glæder mig, til den vokser sig stor og fyldt med bær. Den kan danne en fin lille portal ved kattenes indgangsdør. Navneskiltet er lavet af Emil, og hvad betyder det, at Tumle er stavet med o – det er en hyggelig detalje, og katten er formentlig ligeglad og finder ind alligevel.

 

Brombær Triple Crown

 

Med tiden forestiller jeg mig, at de to buske vil brede sig og gøre hele krogen ved siden af havestuen grøn og indbydende. Det bliver så godt!

Og så var der lige lidt af det løse… En purpur solhat stod og fristede med sine fantastiske blomster, der kunne sprede lidt sensommer i haven, der er lidt rigelig sart i farverne ligenu. I sensommeren må der godt være lidt pang på farverne, og det har solhatten på smukkeste vis.

 

Purpur solhat

 

Ja, og så faldt jeg lige for denne yndige, randblomstrede hortensia – den har godt nok sarte farver for alle pengene – til gengæld vil den være så smuk ved vores hoveddør.

 

 Hortensia  

 

Og sådan gik der endnu en weekend. Godt fyldt op med lige dele praktiske gøremål og hygge. Garneret med det skønneste sommervejr, der kiggede forbi, blev det en rigtig god cocktail. Og når man så oven i det lægger en mandagsfridag, hvor flere projekter kan vinges af, så ender jeg måske alligevel med at blive klar til en ny uge. Sådan om en støvsugning, et par maskinfulde tøjvask, en kop kaffe, lidt blogging og lidt oprydning + alt det løse. Så er jeg vist så klar, som jeg kan blive.

Rigtig god uge til jer!

3 kommentarer:

 1. Planteskoler er vidunderlige steder, og farligt fristende.

  Jeg vil anbefale dig at køre en tur til Lundhede, hvis du ikke har været der, det er et rigtigt dejligt sted...

  SvarSlet
 2. Helle Nørgaard Nielsen16. august 2010 kl. 23.27

  Jeg kan sagtens følge dig i at have savnet kaprifolien. Sådan én havde jeg også i Silkeborg...
  Min brombær giver desværre ikke så mange bær i år, fordi jeg klippede den for hårdt ned... Det må jeg jo så lære af!
  Smuk purpur solhat!
  Og hortensiaen er da sandelig også skøn :)

  SvarSlet
 3. Frygteligt fristende, Anne ;o)
  Jeg har hørt om Lundhede - og har også noteret mig, at det er et sted, jeg mægtigt gerne vil besøge...

  Man lærer jo hele tiden, Helle :o) Jeg har også fortalt mig selv, at det nok bliver begrænset, hvor mange bær, der kommer de første år, så jeg prøver at væbne mig med tålmodighed...

  SvarSlet