mandag den 23. august 2010

Lejrliv, pandekager og belgisk øl

 

 

Velkomst

Velkomst

 

Det er ikke dårligt at blive budt velkommen hjem af solskin, engel, blomster og katte ved døren, når man komme hjem efter en weekend, fyldt til bristepunktet af gode oplevelser.

Vi har været på den årlige menighedslejr med valgmenigheden, hvor vi har vores gang. Som altid har det været en skøn weekend sammen med gode venner, med plads til sjov og alvor, leg, boldspil i hallen, sang og musik, bøn og eftertanker, grin og gode snakke ud på de små timer.

I samme weekend var vi inviteret til 40-års fødselsdag, så vi tog en afstikker lørdag til Kvie Sø, hvor festen blev holdt i Pandekagehuset. Og sikke et sted! Desværre var vejret ikke med os, så jeg holdt mig mest indendøre og gik dermed glip af både sti omkring søen, dyr og majslabyrint. Anderledes frisk var Emil, der sammen med en nyfunden kammerat tog den våde tur rundt om søen i rask løb – ikke bare en, men tre gange. Dejligt at mærke hans energi og glæde over veludført bedrift!

Til gengæld fik jeg fyldt godt op på snakkefronten – mens vi mæskede os i de lækreste hollandske pandekager med fyld, og et stort udvalg af belgiske øl. Stedet ejes af et hollandsk par, der ønskede at introducere deres pandekagetradition for danskerne – og dertil at importere forskellige belgiske øl. Det gjorde det bestemt ikke mindre interessant for os, at vi jo lige har tilbragt en uge i Amsterdam og omegn i vores sommerferie.

Og jeg blev solgt som stanglakrids til kombinationen pandekager og øl. Pandekagerne er forøvrigt bagt med fyld (i mange forskellige variationer), skåret ud i slices, på pizza-måden, og udgjorde buffeten sammen med forskellige, meget spændende salater. Øllene fik en grundig præsentation af værtinden, hvorefter det var op til os at vælge blandt de meget forskellige, men alle utroligt velsmagende øl. Det var mit første møde, men forhåbentligt ikke det sidste, med belgisk øl.

Der var naturligvis også pandekager til den søde tand som afslutning på middagen (også vildt gode, og i mange forskellige variationer), og dagen blev rundet af med en god gang æggekage. Mon ikke jeg har fået fyldt op på æggefronten for det næste stykke tid… ;o)

En fridag falder tørt og godt efter sådan en weekend. En løbetur, tøjvask og lidt udpakning er det blevet til, men ellers er jeg svær at trække i gang – og sådan må det også være en gang i mellem.

 

Hortensia

Stedmoder

4 kommentarer:

 1. Trods det intense program, så lyder det alligevel som en rigtig dejlig weekend - sådan én man kan leve længe på :-)
  Og hatten af for, at du kommer ud at løbe. Selvom jeg ikke kommer ud at løbe, så er der alligevel også indført en væsentlig sundere hverdag her, end der længe har været - og det kan man jo blive hel høj af :-)
  God arbejdsuge til dig. Kh

  SvarSlet
 2. Den fylder godt i hjertekulen, den weekend, Vibeke :o)
  Og hatten af for jeres sundere hverdag! Det er nemlig til at blive høj af, og en skøn følelse, at man tager tyren i den anden hånd, eller skeen ved hornene... - og gør noget ved det :o)
  Tak, og rigtig god uge til dig!

  SvarSlet
 3. Helle Nørgaard Nielsen24. august 2010 kl. 21.00

  Jeg havde helt glemt, at I også havde menighedslejr på programmet denne weekend... Imponerende at I valgte at deltage i begge dele!
  Dejligt at høre at du sådan blev solgt til stanglakrids, Annette :)
  Og ja, Emil var da bare for frisk sammen med Martin - sejt!!

  SvarSlet
 4. Det var jo to dejlige ting, vi ikke ville gå glip af, Helle - så må man klippe en hæl og hugge en tå - og nyde sin mandagsfridag ekstra meget ;o)

  SvarSlet