onsdag den 11. maj 2011

Noget om motion

 

 

DSC05819b

 

Når det kommer til motion, må jeg se i øjnene, at jeg ikke er typen, der udvælger mig en sportsgren og trofast træner uge efter uge. Min motivation og gejst svinger, i perioder er den meget stor, og i andre er det så som så.

Jeg er ikke til holdsport, men har ellers kastet mig over lidt forskelligt. Løb, aerobic, cykling, Charlotte Bircow på stuegulvet, svømning, traveture, zumba. Det eneste, jeg vender tilbage til, er løb, som jeg har dyrket i flere perioder af mit liv (altså bare sådan i det små ;o)).

Det generelle billede er, at jeg er en ivrig begynder, og efter et halvt til et helt år begynder motionen at kede mig, eller jeg finder det af den ene eller anden grund svært at prioritere tiden til det.

Men hvad gør det, når man så bare kan se sig om efter noget nyt og få gejsten igen?

Jeg er meget bevidst om, at motionen både er nødvendig af hensyn til mit generelle velbefindende og for ikke stille og roligt at blive større og større (hvilket bliver skræmmende klart for mig efterhånden som jeg nærmer mig de 40 – det er som om, depoterne sætter sig mere fast). Og når lysten så er der, er det bare med at springe på og nyde den gode effekt og den medfølgende gode samvittighed – og så prøve at holde samvittigheden lige så god i de perioder, hvor energien og lysten af den ene eller anden grund er fraværende, velvidende at det kommer igen.

Det nyeste nye, jeg har kastet mig over, er cirkeltræning. Jeg, der aldrig har sat mine ben i et fitnesscenter før, og næsten får angstanfald ved synet af alt det maskimekaniske gear, læste en omtale af byens nye fitnesscenter – og tanken om at kunne klare træningen på 24 minutter var lige noget der dur, når puslespillet med arbejde og familieliv + alt det løse skal gå op.

Så jeg bestilte en prøvetime, gjorde jeg! Og blev taget i hånden og guidet igennem alle maskinerne – og blev begejstret! Det er jo slet ikke så farligt – faktisk rigtig godt, og jeg kan allerede fornemme, hvordan det ikke bare vil gøre noget godt for figuren (håber jeg – det var jo ligesom tanken), men også i høj grad for min ryg og holdning generelt.

Jeg ved det godt, det er sikkert en gammel nyhed for de fleste, men for mig er det stort. Og måske mere lige til at gå til, fordi det ikke er et sted, hvor der bliver pumpet store muskler og den slags – de fleste, der motionerer der, er sådan nogle som mig. Centeret er lille, ligger på 1. sal i Herningcenteret ikke langt fra, hvor vi bor, og der er bare hyggeligt og rart at være.

Så for mig er cirkeltræning det nye sort – i hvert fald i en periode ;o)

5 kommentarer:

 1. Helle Nørgaard Nielsen11. maj 2011 kl. 22.08

  Hvor jeg dog kender det med, at motivationen svinger!
  Det lyder spændende med cirkeltræning : )
  For mit vedkommende står den for tiden på løb og vandring.

  SvarSlet
 2. Mon ikke den svingende motivation lyder bekendt for mange, Helle ;o) Men du er jo rigtig godt i gang - det er godt gået (ja, og løbet ;o))!

  SvarSlet
 3. Kender godt dine motivationsproblemer. Jeg løste dem med disse træningskort www.fitdeck.dk

  SvarSlet
 4. Det er godt, der er noget for enhver smag, Heidi :o) Jeg tror ikke, kortene ville være noget for mig, men lige nu kører det med både træning og løb, så jeg er glad og topmotiveret :o)

  SvarSlet
 5. Hej Anette,

  Det er rigtigt. Det eneste det hele handler om er i virkeligheden at forblive motiveret. Om man så træner i center, løber eller træner hjemme er fuldstændig ligegyldigt.

  Held og lykke fremover

  SvarSlet