mandag den 9. maj 2011

Når en sailor…

 

 

Sømandssweater

DSC05945

DSC05942

 

Jeg havde flere overraskelser i baghånden, da vi var sammen med søskendeflokken for efterhånden lang tid siden. Min lille charmetrold af en nevø havde fødselsdag, og jeg tænkte, at det måtte være tid for nyt hjemmestrik til den lille gavstrik. Sømandssweateren fra Gepard, som jeg fandt hos Englegarn gik jeg i kast med lidt for sent, og den viste sig at trække nogle flere tænder ud end beregnet. Jeg har strikket den i Rasmillas yndlingsgarn, lagt dobbelt, og for at få det til at passe med strikkefastheden måtte jeg gå et halvt nummer ned i pindestørrelsen, så ribben er strikket på 2 og resten på 2½. Det er bestemt ikke min kop te, kan jeg konkludere, især ikke med den sylespidse udgave af en billig rundpind nr. 2, jeg havde liggende. Sammen med, at det tager lidt længere tid for mig at strikke med to tråde, og med en bunke bobler, der kræver lidt gelinde, endte det med at blive en temmeligt forsinket fødselsdagsgave.

Garnet er til gengæld supergodt, det kaster jeg mig gerne ud i en anden gang – bare ikke på pind nr. 2!

Trøjen er strikket i str. 3-4 år, og som sædvanligt glemte jeg at veje den, inden den blev sendt ud af huset – men jeg vil gætte på, at der er brugt ca. 200 g garn.

 

DSC05948

4 kommentarer:

 1. Nårh, hvor er den bare fin. Kunne jeg strikke, havde jeg fluks købt babyopskriften :-) Måske mor kan lokkes! Hi hi.

  SvarSlet
 2. Det er godt at have en, der kan lokkes lidt med, Therese - det bliver man nødt til at udnytte på det groveste ;o)

  SvarSlet
 3. Og den er endnu mere fin live!! Tak for den - den er super!! Og jeg kan lige tilføje, at den vejer helt præcis 218 g. :o)

  SvarSlet
 4. Det er jeg glad for, at du synes, Jakob!
  Og tak for bonusinfo ;o)

  SvarSlet