onsdag den 9. juni 2010

Ny genbo

 

  Freja og en veninde på eventyr

 

Lige uden for vores vinduer har vi den skønneste udsigt. På grunden overfor lå engang et dobbelthus ligesom vores – og som de andre, der ligger i denne nederste del af vores gade. Husene blev bygget til jernbanearbejderne i 1920’erne, og de er alle bygget efter samme forskrift. Da vi f.eks. skiftede døren mellem stue og køkken ud med dobbelte, franske døre, fik vores nabo den aflagte, gamle dør, da hans trængte til udskiftning. Det er sjovt, at det er de samme døre, trappegelændre osv., der går igen, hvor de ikke er skiftet ud med nyt.

Huset, der lå overfor vores, brændte, blev revet ned, og siden har grunden fået lov at vokse til. Bag grunden var svinestaldene, der udgjorde Herning og Omegns Eksportmarked.

 

Eksportmarkedet, som nu er jævnet med jorden

Billedet er lånt af Herning Folkeblad

 

En jævn trafik af svinetransporter har der været uden for vores hoveddør, men det er heldigvis fortid. Svinestaldene er lige blevet revet ned, huset ved siden af den tomme hjørnegrund venter på samme skæbne, og om et halvt års tid forventer vi, at de påbegynder et større byggeri. Den 3000 kvm store grund, der strækker sig herfra og ud til rundkørslen, der hilser velkommen, hvis man kommer ad motorvejen fra Silkeborg, skal huse den nye retsbygning, der efter lokalplanen skal ligge helt ud til fortovskanten lige over for vores hoveddør.

 

Ny retsbygning Ny retsbygning 

Billederne er lånt fra Hernings Huse

Jeg skal være den første til at hilse byudvikling velkommen, det er godt, at der kommer tidssvarende og gode forhold for retten, og vi var også forberedt på, at bygningen sandsynligvis ville komme til at ligge overfor vores hus. Vi havde bare fået at vide, at der ud til vores vej ville være parkeringspladser, og de ville unægteligt have taget  lidt mindre lys fra vores stue, end en høj bygning vil gøre.

Når det er sagt, er jeg glad for, at det er forsiden af huset, og ikke haven, der vender mod nybyggeriet – og så er jeg jo nysgerrigt anlagt og synes, det bliver enormt spændende at følge byggeriet og alt det liv, vi vil få uden for vores fordør.

Og så vil vi nyde udsigten, så længe vi har den – og børnene vil nyde en spændende, blomsterrig naturgrund, der kan bruges til alt lige fra camoufleret spionage i græsset til blomsterplukning, der kommer mine vaser til gode.

 

Vaseguf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar