søndag den 14. marts 2010

Flødeskumsfronten…

 

En rigtig hyggelig weekend har vi haft, med familiebesøg og fødselsdagsfejring. Til sidst en gåtur i solskin og hygge med frugtfad i sofaen.

Til eftermiddagskaffen i går var flødeskum det gennemgående tema. Fødselsdagsbarnet havde ønsket rugbrødslagkage, pandekagekage og varm kakao med flødeskum. Dertil svarede de sundhedsfanatiske (ahem…) forældre, at så skulle der også frugt på bordet, hvis ikke alle gæster skulle trilles ud herfra. Det var der nu ingen protester imod, for fødselaren går også lejlighedsvist op i, hvad der er sundt.

 

Rugbrød på den fede måde 

 

Rugbrødslagkagen er jo næsten helt sund, men også kun næsten, for den er fyldt med hoftecreme af den bedste slags.

5 æggeblommer piskes godt med 200 g sukker. 1½ spsk kartoffelmel, 2 tsk bagepulver og 1 spsk kakao blandes med 125 g revet fuldkornsrugbrød (det giver den bedste kage, synes jeg, med masser af bid), og vendes i æggemassen. 5 æggehvider piskes stive og vendes i dejen med en skraber. Dejen hældes i en springform (hvis man er doven som jeg, forer man den med bagepapir) og bages ved 190°, til den er gennembagt (i min ovn tog det op mod en time, men tjek den med mellemrum efter en halv time).

Til fyldet piskes creme af et halvt brev kagecreme (eller lav den selv), og ¼ l fløde piskes til skum. Gem evt. lidt fløde til pynt, og bland resten med cremen, 100 g revet chokolade og 50 g hakkede mandler.

Bunden flækkes, lægges sammen med fyldet og pyntes evt. med flødeskum og lidt revet chokolade.

 

Pandekagekagen

 

Pandekagekagen er efter bedste Peddersen og Findus opskrift. Bag en stak pandekager (brug din bedste opskrift – jeg brugte en neutral uden krydderier, og brugte hvedemel med klid). Blend en posefuld jordbær og bland dem med ½ l fløde, pisket til skum. Lægges i lag med pandekagerne og pyntes efter behag. Emils lille kusine på 1½ år syntes nu, det var noget mærkeligt noget, at man skulle skære et stykke og ikke bare tage en pandekage fra oven, men vi andre syntes, kagen var lækker og ikke nær så tung som den udgave, jeg lavede for et par år siden med syltetøj og flødeskum.

 

Puuust

 

Og så står den vist på gulerødder resten af ugen…

5 kommentarer:

 1. Uha, sikken en masse flødeskum...!
  Men det lyder nu også lækkert - og hyggeligt med fødselsdagsselskabet : )
  Ærgerligt, at jeg ikke kunne være med...

  SvarSlet
 2. Stort til lykke her fra engens land. Godé valg, Emil. Sådan skal en fødselsdag være ;-)

  SvarSlet
 3. Der var alt, hvad sidebenene kunne ønske, Helle ;o) Det var en rigtig hyggelig dag, og vi savnede dig - men jeg forstår godt, at man ikke kan alting...

  Tak, Jeannette Mariae :o) Det var lige, som det skulle være!

  SvarSlet
 4. Mange (omend forsinkede) tillykke tanker med den seje skønne unge mand.

  SvarSlet
 5. Mange tak, Marina :o)

  SvarSlet