lørdag den 24. april 2010

Verdens nemmeste yoghurt-is

 

Yoghurt-is - inden den blev til is...

 

- og vildt lækker er den oven i købet!

½ l piskefløde piskes med 400 g sukker og kornene fra en fuldfed vanillestang, til sukkeret er opløst, og fløden begyndt at blive til skum.

1 l græsk yoghurt tilsættes og blandes godt sammen med fløden, før det hele smækkes i fryseren. Rør med mellemrum under indfrysningen.

Lettere kan det da ikke blive!

 

Opskrifter for livet 

 

Opskriften har jeg fra min nye kogebog, Opskrifter for livet af Tessa Kiros – en af gevinsterne ved at være med i en bogklub, når man er sådan en, der altid glemmer at afbestille månedens bog. Tror snart, jeg melder mig ud igen, for det bliver for dyrt i længden, og jeg er ved at have koge- og havebøger nok for nu…

Men kogebogen er sjov, fordi den er inddelt i farvekategorier. I den røde afdeling er der f.eks. tranebærsirup, tomatlassagne, la pizza rossa, og hindbærsauce, den gule byder bl.a. på spaghetti med æg og persillerasp, trylledej og marengs med hjemmelavet citronis – for bare at komme med et par eksempler. Alt er garneret med de smukkeste og mest stemningsfulde billeder, så det er en bog, der også er skøn bare at sidde og bladre i.

(Det skal i parantes bemærkes, at Tessa Kiros i opskriften på yoghurt-is (som selvfølgelig er i det hvide afsnit) ville have brugt vaniljeessens, men der satte jeg alligevel grænsen – hvorfor dog fylde den stakkels is med syntetiske E-numre, når man istedet kan gøre den lækker med masser af vaniljekorn??)

4 kommentarer:

 1. Den is lyder som lige til at gå til. Nem og lækker. Jeg må prøve den en dag.

  SvarSlet
 2. God fornøjelse, Betty - den er lavet på ingen tid, og rigtig lækker, frisk i smagen :o)

  SvarSlet
 3. Hej Annette. Jeg sidder og googler youghurt is, da jeg skal have indviet min ismaskine. Og så bliver verden pludselig så lille når det lige er din opskrift der popper op på skærmen :-)
  Kh Sanny (du ved - hende fra efterskolen ;-)

  SvarSlet
 4. Hej Sanny. Ja, det er da pudsigt, som verden nogle gange bliver lille. Og hyggeligt at høre fra dig her :o)
  God fornøjelse med ismaskinen, sådan en kunne jeg også drømme om... ;o)

  SvarSlet