tirsdag den 21. september 2010

September maler i farver

 

Aronia

 

Det er helt eventyrligt, som haven og naturen skruer op for fyrværkeriet, inden den falmer. Jeg elsker denne farverige årstid. Når jeg først har vænnet mig til tanken om efterårets komme og sagt farvel til sommeren, der vil leve videre i mit hjerte i form af dejlige minder – så suger jeg til mig af al den saft og kraft, der er i efteråret. Jeg elsker farverne, den friske luft, høsten (bare ordet – prøv lige at smage på det), edderkoppespindende, der pynter ekstra med morgendug på, himlen, der er så blå, så blå på en solskinsdag, solskinsdagene, der nydes des mere, når de er her, hyggen indendøre med sokker, stearinlys og garn, simremad og svampe, brombær og æbler, der smager så englene synger.

 

Lyng

Høst

Clematis

Aronia

Sct. Hans Urt

Stolt Kavaler

Solhat

Ærteblomster

Rudbeckia Chim Chiminee

 

Denne solhat (er det en solhat? Der står Cone Flower på posen, og når jeg googler det, kommer der en masse solhatte frem…) fortjener et par ord med på vejen. Jeg kan konstatere, at jeg tænder meget på pastel, hvide og lilla farver, når jeg om vinteren bestiller frø til årets sommerblomster. Og må indrømme, at jeg rynkede lidt på næsen, da jeg oveni al pastellen fik denne pose frø som en gratis medfølgende gave. Men frø er jo frø, tænkte jeg, så måske kan jeg putte dem lidt et sted bagi haven, hvor de ikke syner af så meget.

Så er det da ikke så mærkeligt, at min kære mand trækker lidt på smilebåndet, når jeg – gerne flere gange om dagen – fortæller ham, hvor vild jeg er med de smukke høstblomster, deres farve og vilterhed. De kunne ikke lande bedre end i min have, synes jeg!

Ja, ja, man har et standpunkt, til man tager sig et nyt. Måske vil jeg endda kunne huske, når jeg til vinter bestiller frø, at jeg sidst på sommeren er rigtigt meget til farver i den stærkere ende af farveskalaen…

 

Rudbeckia Chim Chiminee

2 kommentarer:

  1. Sikke dog en fantastisk palet af skønne september-farver :-) Lige til at blive i godt humør af - tak for det, Annette!

    SvarSlet
  2. Selv tak, Pia - jeg formidler bare ;o) Der er så smukt derude...

    SvarSlet