tirsdag den 19. april 2011

Kollegahygge

 

 

Når man er ansat i en kirke, kan ledelsen være ret usynlig, da et menighedsråd bestående af frivillige medlemmer i fællesskab er ansættende og ledende myndighed for alle ansatte undtagen præsterne. Hvis man er heldig, er der kompetente ledere iblandt, men kvaliteten er sådan en ledelse kan være svingende, ikke mindst fordi lederne ikke har deres daglige gang i kirken sammen med de ansatte. Det stiller krav til personalegruppens evne og vilje til samarbejde og til selv at tilrettelægge sit arbejde, hvilket både kan være et gode og en udfordring. Nogle steder giver det store problemer, men hos os fungerer det heldigvis godt, vi har et godt samarbejdsklima og nyder hinandens selskab.

I dag har vi været sammen på lidt mere slap line end normalt, da vores kontaktperson i menighedsrådet (det menighedsrådsmedlem, der er bindeled mellem ansatte og menighedsråd) og hans kone inviterede alle ansatte med familier ud i deres sommerhus til en hyggelig eftermiddag og aften ved Ringkøbing fjord.

Dagen bød på en gåtur i Skjern Enge, hvor Skjern Å ved et naturprojekt, der afsluttedes i 2002 blev omlagt til sit oprindelige, snoede forløb med store gevinster for plante- og dyreliv. En dejlig tur med tid til snak, at nyde den skønne natur, sejltur med trækfærger, hvor man to steder kunne krydse åen ved hjælp af et tovværk, og gode muligheder for børnene til boltre sig og lære hinanden at kende på kryds og tværs.

Vejret kunne vi ikke ønske os bedre, vi har været helt ferieagtigt nede i gear med sol, grill og afslapning.

Og en fantastisk solnedgang over fjorden afsluttede dagen på smukkeste vis. (Og endnu engang måtte jeg ærgre mig over at have glemt kameraet. I stedet lod jeg Brian om at skyde med mobilen, mens jeg nød synet af solen, der forsvandt i skylaget lige over vandoverfladen derude i horisonten…)

 

IMAG0044

4 kommentarer:

 1. Og I valgte til helt rette dag med solskin og varme :-)

  SvarSlet
 2. Det var SÅ perfekt, Lene - helt fantastisk! Og i dag ser ud til at blive lige så god :o)

  SvarSlet
 3. Det hører da vist mere til sjældenhedernen at meninghedsrådene fungerer uden problemer. Kender en del til menighedsråd. Jeg har bl.a. selv været kasserer for en kirkekasse i flere år, men sagde op, da jeg ikke orkede den kævl, som jeg også læste der var i kirkebladene rundt omkring i hele DK.

  SvarSlet
 4. Pia, jeg er meget taknemmelig for mit menighedsråd og mine kolleger. Jeg har også hørt om mange steder, hvor der er store problemer, men jeg kender også til steder, der fungerer rigtigt godt. Det afhænger jo af mange forskellige ting, kemi, teologiske holdninger, forskellige skjulte og åbenlyse dagsordner, villighed til at gå på kompromis og gøre en indsats for et godt samarbejde. Blandt meget andet, vil jeg tro.

  SvarSlet