søndag den 17. april 2011

Søndagsmiddag

 

 

DSC05573

 

Klassikeren over dem alle – vi elsker det, og der bliver uhm’et og sukket henført hele vejen rundt om bordet, når mormormiddagen finder vej til de villige smagsløg.

Gammeldags grydestegt kylling, fyldt med persille og lidt citron, gnedet med salt og peber, stegt i smør og olie og simret i en times tid i bouillon og en sjat sherry. Som en servicemeddelelse vil jeg råde til at fare med lempe, når dyret skal vendes i gryden. Jeg sidder lige nu og plejer en lettere forbrænding på underarmen, da en sending varm olie kom på afveje, og resten af madlavningen foregik med jævnlige smut forbi den kolde hane…

Kartoflerne var overraskende lækre, så tæt på nye, danske kartofler, man kan komme før sæsonen. Bouillonen blev skummet, jævnet, tilsat et skvæt fløde og smagt til med salt, peber og balsamico.

I mellemtiden havde en agurk i tynde skiver soppet i et bad af 3 dl eddike, 1 dl vand, 4 spsk sukker, salt, peber, sennepskorn, hel koriander og et par allehånde.

En pose rabarber fra fryseren blev kogt med vaniljestang og rørsukker, og salatblade blev gjort klar til at få selskab af mormordressingen bestående af creme fraiche, eddike, sukker, salt og peber.

Og hvad var så en mere oplagt dessert end god, gammeldags frugtsalat, æble, pære, banan, appelsin, kiwi og vindruer med flødeskum, vanille og mørk chokolade.

Så tror jeg da nok lige, den påske er skudt behørigt i gang…

4 kommentarer:

 1. Å det ser godt ud. Til 5 maj laver jeg traditionelt næsten det samme bare er kyllingen kogt med mælk og fløde. Lige det med mælk og fløde laver jeg faktisk kun den ene gang om året.

  God påske.

  SvarSlet
 2. Marina, den variant har jeg ikke hørt om før - men det er sikkert lækkert :o) Det er godt med den slags traditioner.
  Og rigtig god påske til dig og dine!

  SvarSlet
 3. Uha, det ser lækkert ud. Skal helt klar prøves her i påsken. Tak for tippet :)


  Hilsen

  Monne
  restaurant i København
  http://restaurantikøbenhavn.dk/

  SvarSlet
 4. Velbekomme, Monne - og velkommen her :o) Jeg er bare glad for at kunne inspirere...

  SvarSlet