onsdag den 13. januar 2010

Hvad årstidskassen gemte

 

Vintergrønt

 

Vi er kommet lidt bagud i forhold til at få brugt vores årstidsgrøntsager. Heldigvis holder de sig helt fint i den kolde havestue – og så er udvalget jo des større, når man skal lave mad. I dag stod den på suppe – egentlig havde jeg fundet en opskrift i hæftet, der følger med grøntsagerne, men den indeholdt både tofu og miso. Sidstnævnte vidste Føtex ikke engang, hvad var, og jeg nåede ikke lige i de mere specialiserede butikker, så jeg opgav opskriften og gik bare ud og tog lidt af, hvad kasserne kunne byde på. Ret back-to-basics-agtigt føles det at gå ud i havestuen og komme tilbage med favnen fuld af grøntsager.

Lidt bacon kunne fryseren også byde på, den blev skåret i tern og ristet i den tørre gryde – søde kartofler, gulerødder og pastinak i tern gjorde den selskab, sammen med skivet porre og hakket hvidløg.

 

I den varme gryde

 

Da de alle havde fået varmen og sluppet den værste sprødme (elsker det ord – hørt første gang i AnneMad), blev de overrislet med vand og æblemost – i dagens anledning den fra Løgismose, med et strejf af ingefær. Den er forøvrigt vildt god!

 

Vintersuppe

 

Lidt hakket soltørret tomat kom i sammen med et par skefulde grøn pesto, og suppen simrede stille og roligt. Efter 10 minutter kom en skudefuld fuldkornspasta (de små suppehorn) oveni, og da de var møre, og suppen smagt til med salt og peber, blev den serveret sammen med ristede rugbrødsstænger – rugbrødsskiver skåret  i stænger og ristet på en tør pande – uhyre enkelt og meget lækkert.

 

Ristet brød

3 kommentarer:

  1. Mmhhh... det lyder både sundt og lækkert, Annette : )

    SvarSlet
  2. Det er meget lækkert, og må bestemt også være sundt, Helle - vi er ret skudt i kombinationen pesto og æblemost, det giver sådan en lækker sødlig, krydret smag.

    SvarSlet
  3. I wish not concur on it. I assume polite post. Particularly the title-deed attracted me to study the whole story.

    SvarSlet