mandag den 4. januar 2010

Juleafslutning

 

Juleferien blev afsluttet med bravour i går – resterne af juleaftensanden blev puttet i fryseren, inden vi tog på ferie juledag. Så den var næsten så god som ny, da vi hev den op i går, brunede kartofler, varmede rødkålen og spiste julemiddag med hele “svineriet”. Faktisk var det første gang siden juleaften, vi fik brun sovs og rødkål, så vi var ikke engang blevet trætte af det, og det var en rigtig god måde at slutte julen af på. Til dessert (vi holder fast i traditionen med dessert hver søndag) fik vi dog ikke ris a la mande, men denne sveskeflan, som er en af hofdesserterne herhjemme – en fransk og superenkel dessert, som er utroligt lækker, både varm med koldt flødeskum, og kold dagen derpå.

 

Sveskeflan

 

Sveskeflan til fire-seks personer:

3 æg og 200 g sukker piskes tykt med korn af en vanillestang. 2 dl sødmælk tilsættes lidt efter lidt. Et ovnfast fad smøres grundigt med smør, og heri lægges 250 g svesker. Æggemassen hældes over, og desserten bages ved 225 grader i 20-30 minutter, til den er gylden og stivnet.

I dag er det tid at hive julestadsen ned. Ja, jeg ved godt, at helligtrekongers dag først er om to dage, men det er i dag, jeg har fri og tid til det – og så var det jo helligtrekongers søndag i går. Jeg synes, det er frygteligt trist at fjerne især juletræet, der hygger med alle sine lys – men på den anden side bliver det også godt at få lidt enkelhed og renhed i huset igen. Og så har solen været så flink at komme på besøg med sine livgivende stråler igen i dag – og det hjælper betragteligt på lysten til at komme i bund.

Sååå… Sæt igang!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar