mandag den 22. februar 2010

Fødselsdagsmiddagen…

 

Fødselsdagsmiddag

 

… var i al beskedenhed fantastisk!

Når man har fødselsdag, skal man ikke trækkes med at stå i køkkenet, hvis man ikke har lyst, så jeg sprang ind fra højre midt i Brians maduger, og tillavede et festmåltid efter fødselarens ønsker, af allerede indkøbte råvarer – og springer tilbage i sofaen resten af ugen. En god ordning, synes jeg.

Omdrejningspunktet i enhver herremiddag er kødet, har jeg lært, og aftenens kødindslag var oksetournedos, af en mørbrad fra fryseren, skåret i lunser og omviklet med bacon. Stegt på panden, så de var lækkert røde og saftige indeni. Bagefter blev panden kogt af med kalvefond (hjemimporteret på glas), vand og portvin – tilsat gastrik (det hemmelige sauceingrediens, som jeg lavede for et par år siden, og har brugt flittigt siden…), saucen blev kogt ind og tilsat fløde, rørt med lidt maizena, kogt lidt mere ind og smagt til med salt og peber – et voila – en ganske god portvinssauce, hvis jeg selv skal sige det (fik dog ikke den ære at komme med på billedet)!

Kødet blev flankeret af hasselbackkartofler, bagte rødløg og bagte gulerødder (vendt med olie og hakket hvidløg, drysset med birkes og ind i ovnen. Derefter stænket med balsamico) og appelsinsalat – appelsinskiver, hakkede calamataoliven, hakket chili og lidt piskefløde henover herligheden – ganske enkelt og meget lækkert (de to sidstnævnte er set i Suveræne Succeser).

4 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud og ja, en rigtig herre-middag hørte jeg også med vinen... :) Tillykke med ham!

  SvarSlet
 2. Uuhh ja, Jakob - det var en Amarone, og den var go'!!!
  Tak for det :o)

  SvarSlet
 3. Ja, det ser og lyder sandelig fantastisk med sådan en fødselsmiddag! Og det er da den helt rette indstilling, at man ikke selv skal stå i køkkenet på sin fødselsdag.

  - dags i ordet fødselsdagsmiddag er vist undsluppet dit falkeblik, Annette...

  SvarSlet
 4. Ups! Tak for det, Helle - ja, fødselsmiddag må da være noget helt andet... ;o)

  SvarSlet