torsdag den 2. december 2010

24 dage

 

 

DSC03463

 

December er ventetid. 24 dage, der tælles omhyggeligt. Fuld af forventning, hos nogen med travlhed, grænsende til stress, hos andre med utålmodighed. En måned, der på én gang er meget lang og meget kort.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker december med alle dens gerninger og alt dens væsen.

Men jeg ville ønske, at jeg ikke havde så travlt. Jeg elsker mit arbejde, især i december, men jeg ville også ønske, at hele december var til min egen rådighed. En måned til fordybelse i klip og hemmeligheder, snevejr og bagværk, julehistorier og byture.

Det har jeg ikke, så jeg må prøve at fordele sol og vind lige. Arbejdet skal have den tid, det skal, men så heller ikke mere end det. Især ikke i år, for jeg trænger til alt det andet. Og roen især.

Og det, jeg egentlig bare havde tænkt med dette indlæg, var at fortælle om vores julekalendere. Dem, der holder styr på de 24 dage. Men nogle gange tager det ene det andet med sig, og hver af de 24 dage er jo fyldt med gøremål, arbejde, hygge, forventninger og nellikeduft.

Jeg elsker de gammeldags julekalendere, dem med låger, der gemmer på et lille billede. Uden chokolade eller legetøj. Bare en lille glæde. Vi fandt jo en i Den Gamle By. Den er skøn! Og så har jeg en lille miniature. De er svære at opdrive, men utroligt søde, synes jeg. Men den bedste er den, vi har fået af Freja. Med en omhyggelig, vidunderlig tegning på forsiden og små overraskelser bag lågerne. Hun har haft travlt med at få den færdig, har næsten ikke haft tid til at blive hentet i SFO’en, og jeg har hver dag måttet kigge den anden vej, mens hun gjorde sig klar til at gemme den væk.

 

DSC03462

 

Ja, og så har vi en skrabekalender. Den hører sig til. Den eneste gang om året, hvor vi giver vores held en chance. En lillebitte chance er det vist, men man kan jo altid drømme lidt, mens man skraber sig igennem årets korteste og længste måned.

4 kommentarer:

 1. Åh, jeg husker alle disse små julehemmeligheder, når jeg hentede i børnehave og SFO - det var sjovt :-)

  SvarSlet
 2. Marianne, og det er så dejligt at mærke, hvordan deres små hemmeligheder faktisk kan fylde mere hos dem, end hvad de mon selv får til jul. Jeg elsker deres små hemmelighedskræmmerier ;o)

  SvarSlet
 3. Helle Nørgaard Nielsen3. december 2010 kl. 19.27

  Ja, hvor er det dog en skøn julekalender Freja har kreeret!
  Håber du får/tager dig tid til at lade roen falde over dig i december... : )

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med hendes streg, Helle :o)
  Der skal nok komme åndehuller i løbet af måneden, men jeg kommer ikke uden om, at det er vores højsæson - en rigtig hyggelig en af slagsen :o)

  SvarSlet