fredag den 3. december 2010

Det lille ekstra

 

 

DSC03495

DSC03500

 

Da jeg hentede morgenbrød til kollegerne i onsdags, var det selvfølgelig hos mit yndlingsbageri. Det, der ikke bare er et helt almindeligt bageri, men et, der kræser for brødet og for kunderne. Hvor man bruger de gode råvarer, langtidshæver og gerne gør lidt ekstra for den gode smag. Jeg har skrevet om dem før, jeg ved det, og jeg gør det gerne igen. Det fortjener de.

De sælger også meget andet end brød. Gode oste og pølser. Lækre delikatesser. Hjemmelavet sylt. Det lille ekstra.

Et par glas af den hjemmelavede syltetøj kom også med i kurven. Brombær og æble/blomme. Skal der være fest… – og det skal der, når der er fødselsdag ;o) Og så betaler jeg gladeligt 5 kr. i pant for de glas – for de er da ikke mindre end fantastiske og kan bruges til alt muligt bagefter.

Og så kan jeg sidde og få en helt dårlig smag i munden over at skrive om det lille ekstra, jeg kan købe mig til for penge.

Det er det nemlig ikke alle, der kan. Det er ikke engang alle, der har mulighed for at give deres børn en jul, der indeholder det, vi andre anser som fundamentalt. Mængden af ansøgninger om julehjælp er rekordstort, og mens vi er mange, der mæsker os i mad og gaver, er der nogle, der ikke engang har råd til at give deres børn gaver.

Sådan er verden så uretfærdig, og ser man udover landets grænser står det jo mange steder endnu værre til. Og jeg er ikke den, der giver alt, hvad jeg kan undvære. Jeg giver noget. Men mageligheden holder på en del af mine penge. Og hvad batter det også? Det er et af livets større dilemmaer, jeg roder mig ud i her, og jeg har jo ikke svar på de store spørgsmål. Men jeg ved, at det ikke nytter noget bare at lukke øjenene for, at mange ikke har det godt.

Trine og Marina har sat handling bag ordene, to bloggere, der ikke har mødt hinanden, har fået en god idé, brugt tid og kræfter, og sat noget i søen, som ved bare en lille indsats fra vores side kan hjælpe mange. Det er hjerternes fest, når den er bedst, og hvis du vil sprede rygtet, kan endnu flere være med til at gøre en lille forskel. Det lille ekstra, der måske gør livet lidt bedre for dem, der trænger.

Se meget mere her.

 

                            Hjerternes fest2   Hjerternes fest

4 kommentarer:

 1. Mums. Blomme/æble, lyder dejligt.
  Tak for linket, det skal straks undersøges nærmere. Julen er jo hjerternes fest.

  SvarSlet
 2. Therese, den er uforlignelig, den blomme/æble - med en smule sprødme i æblestykkerne...uhm...
  Ja, tjek du linket ud, det er en rigtig god idé, de har fået der!

  SvarSlet
 3. Godt og vigtigt indlæg, Annette. Vi må ikke glemme at huske i disse juletider. Og i det hele taget!

  Og nu lægger jeg mig til som følger hos dig, så jeg kan være lidt med i dine gode ord! :)

  Ha' en herlig lørdag!

  SvarSlet
 4. Nej, det må vi aldrig glemme, Lene. Vores velstand bærer et ansvar med sig...

  Tak for dine søde ord, du er meget velkommen, og jeg er lidt beæret, for du kan om nogen noget med ord :o)

  SvarSlet