søndag den 23. januar 2011

Desperado indeni…

 

 

 

Så er det i aften, det store slag skal stå.

To kor skal synge Gabriel Faurés skønne Requiem. Musikken er fantastisk smuk – der er bare lige det aber dabei, at der ikke er noget forkromet orkester, men bare lille mig, der skal spille akkompagnementet på orgel. Vi giver koncert i Ikast Kirke i aften, i Lemvig Kirke på tirsdag og i Gullestrup Kirke d. 9. februar.

Og mine nerver hænger mildest talt i laser.

Jeg prøver på at pakke dem ned og fortælle mig selv, at det nok skal gå – at det jo netop er sådan noget, jeg gerne vil, og at det bliver en storslået oplevelse at lave så flot musik sammen med så mange andre.

Jeg glemmer bare at høre efter.

Så dagen i dag er sådan en, der går, mens jeg har mine tanker i et eller andet udefinerbart rum. De svæver rundt, går ind i mellem i selvsving, dulmes lidt og svæver en tur igen.

Der er syv satser, Sanctus, som I har fået en smagsprøve på, er den tredje, og I får lige en appetizer mere – sidste sats hedder In Paradisum og ubeskriveligt smuk…

 

 

(Hvis I selv vil søge videre, hedder de andre satser: Introit and Kyrie, Offertory, Pie Jesu, Agnus Dei og Libera me)

Om lidt tager jeg afsted til forberende korprøve, og det bliver nok helt godt at få fingrene i det. Indtil da vil jeg holde dem i gang med lidt strikketøj – mon ikke, det vil gøre godt.

4 kommentarer:

 1. Jeg tænker tilbage på den dejlige tid i Johannes Kirkes drenge og mandskor i Vejle med det første klip - vidunderlig musik! Håber det går godt det hele!

  SvarSlet
 2. Held og lykke med det, Anette. Det skal nok gå godt :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er sikkert på, at det bliver konge! Med sådan musik kan det kun blive en fantastisk oplevelse! :)

  Fortæl!!!

  SvarSlet
 4. Jakob, sang I den i Sct. Johannes? Eller er det drengekorsstemningen som sådan, der giver minder? Det er skøn musik - og koncerten gik godt, med kun få bøffer :o)

  Tak, Lene - dirigenten var godt tilfreds, og det var jeg også!

  Megan, det lykkedes mig at få nogenlunde styr på nerverne - prøven inden var god til det formål. Og det var dejligt at få det hele "fyret af" i sammenhæng. Nu er jeg ikke nær så nervøs for de næste koncerter. Og jeg glæder mig til dem :o)

  SvarSlet