torsdag den 20. januar 2011

En buket solstråler

 

 

DSC04431

 

Januar og jeg er ikke rigtigt gode venner for tiden. I dag gør hun sig ellers umage og sender solstråler ind ad mit vindue.

Jeg er bare så træt. Det er værst om morgenen. Jeg kan næsten ikke trække mig i gang og bruger alt for lang tid på overspringshandlinger (kan facebook og bloglæsning kvalificeres til at kaldes handlinger??), hvis jeg ikke ligefrem sidder og falder i søvn, før jeg hiver mig selv op ved hårene og kommer ud af døren.

Igennem dagen klarer jeg det, jeg skal (sådan da), men ikke mere end det, og hen under aften vågner jeg så op – og ender med at komme for sent i seng, og så kører rouletten.

Og der er kun mig selv til at gøre noget ved det.

Det må jeg gøre, for det bliver ikke ved med at gå, dette her. Jeg skal have min søvn, fornuftig frokost, så jeg ikke går død midt på dagen, og måske endda lidt motion. Zumba var aflyst i går, men måske skulle jeg unde mig selv en gåtur at komme i gang på.

Det er heller ikke let at komme i gang, så længe der er så mørkt om morgenen. Jeg venter og venter på lysere morgentimer.

Egentlig er jeg jo et skarn, for jeg har det jo som blommen i et æg. Jeg har ikke meget at klage over, når alt kommer til alt, og det er heller ikke sådan, at jeg går og mukker og sukker dagen lang.

Jeg er bare så frygteligt træt…

Så i dag vil jeg samle solstråler. En lille buket til mit hjertes vase, der kan lyse op. Der er solstråler nok at tage af. Både fra den store sol, der faktisk stiger op og ser vældig energifyldt ud i dag. Og fra de små gode oplevelser, der venter på sådan en torsdag. Ganske små glimt fra en helt almindelig arbejdsdag. Hvis man spejder efter dem, er de der, det ved jeg, og i dag vil jeg samle.

Det har jeg brug for.

Håber der også kommer sol i rigelige mængder på din torsdag.

3 kommentarer:

 1. Annette, her er også solskin nok hos os i dag til, at jeg sender en stråle i retning mod dig til din buket :-)
  Lige netop i dag er jeg også TRÆT, men det skyldes ikke alene januars mørke. Men i nat har jeg ca. en gang i timen været oppe at hjælpe først den yngste og dernæst den næstyngste. De små pus kaster op, så vi har brugt en del af nattens timer på at skifte og vaske tøj og sengetøj. Lige nu sover de begge en forhåbentlig velgørende søvn, og jeg slapper lidt af og nyder det dejlige lys, som solen skaber i stuen :-)
  Rigtig god dag til dig, kære.

  SvarSlet
 2. Dagen er tiltaget med en time - kan det hjælpe lidt :-)

  SvarSlet
 3. Tak for din stråle, Vibeke, den lyste op i min dag :o) Jeg føler med jer, det er så hårdt at have den slags på besøg. Håber de snart bliver raske og I andre går ram forbi :o)
  Og rigtig god aften til jer!

  Det hjælper rigtigt meget, Marianne - om eftermiddagen! Og jeg nyder og påskønner det. Men om morgenen kan jeg altså ikke rigtigt mærke det endnu. Mon ikke det kommer snart...

  SvarSlet