søndag den 2. januar 2011

Ro med ro på

 

 

DSC04216

 

En begivenhedsrig og dejlig juleferie nærmer sig sin afslutning. For mit vedkommende har der ikke været meget ferie på programmet, også mindre end normalt, for jeg har ofte kunnet holde helt fri efter juledagene. Det kunne jeg ikke i år, men tre feriedage omkring nytår kunne det blive til, og dem har jeg nydt. Og så har jeg stornydt, at resten af familien har haft fri. Meget af tiden har vi været på farten – der var familie i øst og vest, mest øst, der lagde hus til vores besøg, og nytårsaften fejrede vi med gode venner i København. Det har været skønt at være sammen med både familie og venner her og der, men det er nu også godt at lande i vores eget hjem igen og vide, at det ikke kun er for et par dage.

Dagen i dag har været brugt meget stille og roligt. Med udpakning og tøjvask, sollys i stuen, oprydning i krogene, lækkersøvn og kattenulren, god tid og ro til bare at være. Lige hvad vi trængte til!

Og så er jeg jo så priviligeret at starte ugen med en fridag i morgen. Det er helt, helt i orden med mig…

Juletræet hygger i baggrunden, og det får det lov til nogle dage endnu. Da jeg spurgte børnene, hvornår de syntes, det var tid at fjerne stadsen, svarede de henholdsvist til foråret og til påske. Så galt kommer det nu ikke til at gå, men for min skyld må det gerne blive lidt endnu, for jeg kan godt lide, at julen varer til helligtrekonger. Juledugen og det kedeligste gran er fjernet, og sådan kan man jo begynde at trappe langsomt ned på julen og trappe langsomt op med hverdagen. Det må være til at klare…

2 kommentarer:

  1. Godt nytår! Det var da en perfekt måde at starte arbejdsugen på. At holde fri! Og ja, faktisk tror jeg det er vigtigt at trappe op og ikke overdrive, så du gør helt sikkert det rigtige! ;)

    Ha' en dejlig nydeaften!

    SvarSlet
  2. Tak, og i lige måde, Lene!
    Det er en luksus uden lige at starte arbejdsugen med en fridag - det er min gulerod, når jeg arbejder, mens andre holder fri :o)

    SvarSlet