torsdag den 27. januar 2011

Kirke i børnehøjde

 

 

DSC04498

 

Der er tryk på i denne uge. Udover mit koncertprojekt og alt det sædvanlige, har vi i hele ugen fornøjelsen af at have to 3. klasser på besøg. 50 børn i alt, der har kirkeuge – en temauge, der hvert år er et tilbud til sognets tredjeklasser. Hver formiddag tilbringer de i kirken, hvor de hører om kirkeårets centrale højtider, om Gud, Jesus og Helligånd, og de har workshops, hvor de på skift laver rap med sognemedhjælperen, har spørgetime med præsten, laver ikoner med deres klasselærere og ser orglet – gæt selv med hvem…

 

DSC04502

 

Så jeg har fortalt om luftryk og orgelpiber, spillet den højeste og den dybeste tone, det svageste og det kraftigste, orglet kan præstere, spillet begravelses- og bryllupsmusik, jazzmusik, mester Jakob og spøgelsesmusik. Har lukket op til orglets inderste og set på mekanik og alt det, der bevæger sig, når en tangent bliver trykket ned. Og svaret på tusind spørgsmål fra spørgelystne og vildt interesserede børn.

Og bortset fra, at det har været en temmelig travl uge – så har det været SÅ enormt hyggeligt at have så meget liv i kirken af den virkeligt positive og livsbekræftende slags.

 

DSC04508

 

I morgen runder de ugen af med en udflugt til Jelling – og jeg vil nyde roen og få klaret noget af alt det almindelige arbejde, jeg ikke nåede i ugens løb. Og så vil jeg nok lige kaste et ekstra blik på de ikoner, vi nu har som udsmykning i våbenhuset indtil næste års 3. klasser laver noget andet.

Jeg synes, de er helt fantastisk smukke…

 

DSC04495

2 kommentarer:

 1. Hej Annette!
  Ja, de ikoner er da vildt flotte - måtte da godt heænge hjemme i vores stue og pynte :-)
  Sikke en travl uge du har haft, men dejligt at det lyder til at du kan tage den lidt med ro i morgen.

  Knus fra Pia

  SvarSlet
 2. Pia, jeg har også suget til mig af inspirationen - men ved også godt, at nok bliver endnu en af de ting, jeg ikke har tid til at gøre med ved... - kunne godt drømme om et par stykker her :o)

  SvarSlet