mandag den 17. maj 2010

Indtryk og udsyn

 

 Pelargonie i vindueskarmen

 

Mit liv er godt, jeg holder meget af hverdagen og har bestemt ikke noget at klage over. Min mandagsfridag er mit pusterum, hvor jeg nyder at være alene hjemme, at have tid og luft til at få styr på alting, støvsugning, regnskabet, haven eller hvad jeg nu finder på, og jeg bilder mig ind, at jeg bedst lader op til den nye uge ved at være hjemme og have tiden og roen til at få styr på mit liv.

Men en gang imellem er jeg næsten ved at blive kvalt i hverdage – og jeg må have udsyn, indtryk og eventyr. Så må jeg overbevise mig selv om, at støvsuningen ingen steder løber, nej ikke engang vasketøjet. Og så starter jeg den blå Mazda og kører ud i verden. Ofte er det i Århus, jeg ender – således også i dag. For her er en del af mit hjerte, og her er masser af udsyn, indtryk og eventyr.

 

Blomsterkummer i Århus  Blomsterkummer i Århus

 

Jeg ville gerne have været på Kvindemuseet, for det har jeg stadig til gode – men de har lukket om mandagen, så det var udelukket. Vejret var skønt, og jeg trængte til motion, så jeg kørte til botanisk have, den skønne store park med en mangfoldighed af træer og planter. Jeg sugede til mig af skønheden, gik videre op til Fuglsang Allé, hvor musikkonservatoriet havde sin adresse, dengang for næsten et årti siden, da jeg havde min daglige gang der (tænk, at der er gået så mange år!). Mange af mit livs dramaer er udspillet i det område, og det var en dejlig tur ad Memory Lane, da jeg gik rundt i solen og kiggede på alle de hyggelige haver.

 

Botanisk have

 

En stund på en bænk i solen blev det også til, før jeg kaffetrængende begav mig ned i byen til Vangsgaards, der har boghandel i stueetagen og Sigfreds kaffebar i kælderen. Et fantastisk hyggeligt sted, med hyldemeter efter hyldemeter med bøger til fri afbenyttelse, mens man sidder med sin kaffe og en lækker sandwich.

 

Sandwich i Sigfreds Kaffebar

 

Et besøg i Noa Noa er selvskrevet på min Århustur, ikke mindst efter at de har formastet sig til at lukke butikken i Herning (endda helt uden at spørge mig!) – og den taske, jeg manglede, stod minsandten der på hylden og kaldte på mig. Hvor heldig kan man lige være??

 

Noa Noa taske garneret med Box de Lux

 

Box de Lux fik selvfølgelig også mit besøg, inden det var tid at køre hjemad, men jeg begrænsede mig og nøjedes med et par småting, der kun har til hensigten at gøre hverdagen lidt mere farverig. En farverig hverdag, som jeg kan lide den, med plads til den slags udflugter, der gør livet lidt sjovere…

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en skøn dag!
  Og jeg må jo lige kommentere, at du så faktisk har befundet dig omkring 100 meter Thildes vuggestue, og dermed Thilde, som ligger meget tæt på Boxdelux :)

  SvarSlet
 2. Nå ja, det ved jeg egentlig godt, Louise. Synes nok, jeg kunne mærke positive vibrationer, da jeg nærmede mig ;o)

  SvarSlet
 3. Helle Nørgaard Nielsen17. maj 2010 kl. 22.48

  Dét kalder en måde at restituere på, Annette!
  Godt valg at lade støvsugningen og vasketøjet være : )

  SvarSlet
 4. Det var det, mentalt, Helle - men fysisk var jeg rimeligt smadret resten af dagen. Heldigvis kunne en god nats søvn rette op på det :o)

  SvarSlet