fredag den 5. november 2010

Efterårshi

 

 

DSC03217

 

Når mørket sænker sig, allerede før aftensmaden er på bordet, forsvinder min virketrang. Jeg kan mærke, at trangen til at gå i hi kommer over mig – også i meget højere grad end tidligere år, men jeg tænker, at det hænger sammen med et overskud, der ikke er overvældende stort, og sådan må det så være.

Det er fredag, og der er ikke andre planer, end en dreng, der skal hentes fra en fødselsdagsfest om lidt. Og så må det være helt i orden at gå lidt i hi. Heldigvis er der stadig energi at tage af, når dagen er ny, og lyset indfinder sig igen.

I sådan et hi er det helt på sin plads med en gang fredagstapas, der er genoplivet efter en pause. På efterårsmåden med ristede kastanjer, grillet peberfrugt og semitørrede tomater. Stadig med godt brød og lækre pølser og oste. Og alt det andet nips, der lige giver det sidste pift. Og rødvin, selvfølgelig – bare lige et enkelt glas, inden jeg skal på farten.

Og så kunne man jo lige nippe et par kastanjer mere. De er så hyggelige at sidde og pille. Og lækre med smør og salt. Det eneste, vi mangler, er en brændeovn, der knitrer lidt i hjørnet…

6 kommentarer:

 1. Det er godt at læse, at du i morgen, er klar til endnu en dag :-)

  Knus fra Pia

  SvarSlet
 2. Ja, det satser jeg da klart på, Pia ;o)

  SvarSlet
 3. Helle Nørgaard Nielsen7. november 2010 kl. 23.24

  Uhm, ja - kastanjer med smør og salt er sagen!

  SvarSlet
 4. Jeg havde faktisk kun smagt dem en enkelt gang før, Helle - de kunne godt blive en vane... ;o)

  SvarSlet
 5. Det ser spændende ud! Og det der med brændeovnen - det er æ sårn og sai ski' te'... ;o)

  SvarSlet
 6. Nej, Jakob, det er'et well æ ;o)

  SvarSlet