Temaet for tiden er æbler, når der skal dessert og kager på bordet. Denne dessert, der forsødede vores søndag aften, fandt jeg i Tessa Kiros’ “Opskrifter for livet”, og den er i al sin enkelhed superlækker!
4 æbler halveres, kernehuset fjernes, og de lægges i et ovnfast fad med skæresiden opad. Drys med 80 g farin, blandet med 1 tsk kanel, kom en klat smør på hvert æble, og dryp 2 spsk portvin hen over æblerne. Kom 1 1/4 dl vand i bunden af fadet, og bag ved 180 grader i ½-1 time, til æblerne er bløde. Øs saften i fadet over æblerne undervejs – og hæld gerne rigeligt over æbler og is, når det skal fortæres.
Isen – det er yoghurtis med vanilje fra samme bog – og den kan i øvrigt også kraftigt anbefales :o)
Uhm, det ser lækkert ud - ser ud som noget, der smager som englene synger :-)
SvarSletDet er lige før, jeg kan høre dem, Pia ;o)
SvarSlet