tirsdag den 10. november 2009

Grønt til døren

 

Basiskassen

 

Så smuttede vi også med på bølgen og er nu blevet abonnenter på en grøntsagskasse fra aarstiderne.com. Vi starter blødt op med basiskassen hver 14. dag, så kan vi jo altid ændre det, hvis vi får lyst til mere.

I dag kom den første kasse. Og hvor ser den bare god og indbydende ud. Jeg synes, det føles som en rigtig god måde at få grøntsagerne på, og jeg er vild med at blive tvunget til at forholde mig til grøntsager, jeg ikke selv havde fundet på at komme i indkøbsvognen. Der er et lille hæfte med opskrifter med, så man bliver hjulpet lidt på vej, og jeg glæder mig til at gå ombord i majroer, spidskål, masser af persille og det lille, sjove græskar.

Det blev dog ikke i aften, vi indviede kassen – Emil havde nemlig sin første maddag (ever!), og vi havde købt ind til tomatsuppe. Opskriften kommer fra et hæfte, han har købt i skolen (overskuddet går til ældsteklassernes lejrskole), og han fik lov til at købe hæftet mod, at han så også selv skulle være med til at lave maden. Genialt, for den var han helt med på. Og hvor har vi fornøjet os sammen i køkkenet, Emil og jeg. Han har ellers aldrig interesseret sig for, hvad der foregår herude, så jeg håber, at den gode første oplevelse var med til at give ham smag for mere…

6 kommentarer:

  1. Nårhh, hvor lyder det bare hyggeligt og godt med Emil i køkkenet...!

    Og hvor ser grøntsagskassen dejlig ud : )

    SvarSlet
  2. Det lyder bare lækkert med tomatsuppe lavet af sønnike. Vi får også varer fra Aarstiderne hver uge. P.t. kedelig, et rugbrød, sæsonfrugterne (Ingrid Marie-æbler) og fisk. Det er bare så lækker kvalitet og letter hverdagen. Sidste år studerede Gemalen i København, så jeg var alene med tøserne. Så jeg købte Madkassekassen og Måltidskassen, samt frugt. Så var dét ligesom på plads. Held og lykke med det grønne :o)
    Mvh Mette

    SvarSlet
  3. Hej
    Jeg har også prøvet at få kassen fra Årstiderne. Det er dejligt med spændende grøntsager, som vores lokal brugs ikke ligger inde med.
    Jeg syntes dog på et tidspunkt at kvaliteten var lidt for dårlig, derfor holdte vi med at bestille. Jeg håber, at den er blevet bedre for så har du noget at glæde dig til.

    SvarSlet
  4. Det var også både hyggeligt og godt, Helle - og bedre sent end aldrig :o)

    Velkommen her, Mette!
    Det var faktisk en rigtig god tomatsuppe, så hans debut var vellykket på alle måder :o)
    Det lyder dejligt let med alle de kasser, så mange tror jeg nu ikke, vi hopper på, men indtil videre er vi rigtig godt tilfredse.

    Også velkommen til dig, junopigen :o)
    I vores første kasse har der bestemt ikke været noget at klage over, så det tegner jo godt :o) Og spændende, indbydende opskrifter, de sender med.

    SvarSlet
  5. Jeg glæder mig til at høre mere om din erfaring med kasserne. Vi avler jo selv kartofler,så det må så blive en af de andre kasser, netop for at blive udfordret mere i madplanlægningen :-)

    SvarSlet
  6. Ja, Lene - det er da klart, I skal have en kasse uden kartofler ;o) Jeg skal nok holde jer opdaterede, men indtil videre er det rigtig godt. I går fik vi majroer glaseret i æblesirup (som vi tilfældigvis havde mængder af i køleskabet), med hakket rucola - spændende!

    SvarSlet