lørdag den 12. april 2008

Tøseweekend

 
Drengene er på weekendlejr med juniorklubben (hvor Brian er leder), så Freja og jeg har en weekend helt for os selv.
Og vi nyder roen, selv om jeg nu også glæder mig til en masse voksensnak igen. Sådan en hel weekend kan på en gang virke forjættende og samtidig lidt skræmmende på mig. Det er lang tid siden, jeg har været "mig selv" i længere tid, og det er vist meget sundt at prøve ind i mellem.

Foråret har været på besøg i dag. Der har været strålende solskin og helt oppe omkring 13 graders varme! Så vi skyndte os at udnytte muligheden for den første rigtige dag i haven. Græsset er nu slået, og de første bed er tømt for ukrudt. Især vores krydderurter har gispet efter luft imellem de tiltagende mængder af græs og mælkebøtter, men nu er der håb for, at de skal kunne klare sig igen.
Og jeg nød at kravle rundt med enden i vejret og hænderne i jorden igen. Det er ren meditation at rode i jorden, mens fuglene synger og Freja vimser rundt med sin lille plasticplæneklipper eller laver sandkager.
Kaprifolien fik en hård medfart sidste sommer, men det ser ud, som om den er godt på vej igen.


Skt. Hans urten her fik jeg af min mormor sidste sommer. Det er dejligt at se, som den skyder, og jeg håber, at den med tiden kan blive til rigtigt mange.


I bunden af haven fandt jeg et hav af tulipaner, som jeg slet ikke vidste, vi havde... Efter at have tænkt mig længe og grundigt om, huskede jeg, at jeg købte en pose løg, som jeg satte sidste år. Så vidt, jeg husker, er det en lyserød/hvid blanding. Det bliver spændende at se farvene, og det var da en skøn overraskelse!


5 kommentarer:

 1. Det lyder som en stille og rolig - men skøn week-end med tid til dig selv og lave lidt havearbejde. Elsker tulipaner - skøn overraskelse du fandt i haven.

  SvarSlet
 2. Her nyder jeg jo også freden og roen kun med de 2 mindste af mine drenge! Vi hygger os og ligenu står den på pandekage-bagning, hvilket Daniel har bestemt at vi skal have til aftensmad. Og jeg glæder mig til roen og freden i aften, når de er kommet til ro. En hel aften for mig selv med en god bog og måske lidt fjernsyn - det er altså lykken :-)

  Knus fra Pia

  SvarSlet
 3. Ja, jeg synes også, tulipaner er skønne, Anette, så det var en dejlig overraskelse :o)

  Det er nemlig ikke så dårligt, Pia :o)

  SvarSlet
 4. Ja, dejligt at se at det hele spirer frem... : )
  Jeg har også klippet græs i denne uge. Strøede jernvitrol på græsplænen i går i håb om, at mosset forsvinder, for det er der godt nok meget af !
  Sikke nogle smukke billeder af din kaprifolie !

  SvarSlet
 5. Helle, måske skulle vi også gøre noget ved vores græsplæne - der er snart mere mos end græs...
  Tak for komplimentet :o)

  SvarSlet