tirsdag den 1. april 2008

Vagn i kirken

 
Foredraget med Vagn Olsen var utroligt spændende. Emnet var Kristendommens Europa - med udgangspunkt i kristendommens udlevelse førte han os rundt i Europa i den ortodokse, den katolske og den protestantiske kirke. Foredraget blev krydret med klip fra hans TV-dokumentarserie Troens Europa, hvor vi bl.a. så påskefejring i den ortodokse kirke på den græske ø, Patmos og pinsekirke-gudstjeneste i et teater i London, som kunne trække 6000 mennesker, interviews med forstander og studerende på et fransk præsteseminarium og en præst i det tidligere DDR, som skulle passe 6 kirker, fordi sognene blev slået sammen.
Temaer som velgørenhed, kristendommens betydning for mennesker, præstemangel og manglende kirkegang blev taget op, og spørgsmålet om, hvor vidt kristendommen har haft sin tid og er ved at uddø, blev vendt. Hans konklussion var, at kristendommen ikke uddør, men at kirken kan uddø, hvis den ikke følger med tiden, og især den ortodokse og katolske kirke kan have en tendens til at stagnere.
Mange spændende vinkler blev taget op, som det vil føre for vidt at uddybe her, men det var virkelig en interessant aften. Vagn Olsen er et meget vidende menneske, og han forstod at formidle, så man virkelig var fanget igennem hele foredraget. Når man sådan går opløftet hjem, er det jo ingen sag at være på arbejde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar