mandag den 28. september 2009

Hvedegrød

 

Hvedegrød med creme fraiche og figenkompot

 

På sådan en gråvejrsdag er det godt med en gang grød, der varmer helt ud i tåspidserne, og denne er et godt alternativ til risengrøden, som jeg godt kan løbe lidt træt i (men som børnene eeelsker og derfor får jævnligt).

200 g bulgur (groft) og 50 g skårne rugkerner koges i 2 dl vand i et halvt minuts tid, og tilsættes 1 liter mælk. Grøden koger ved svag varme i ca. 20 min, tilsættes salt, koges igennem og vendes med 1½ dl creme fraiche.

Mens grøden koger, klippes spidsen af 200 g figner, som klippes i strimler og koges i 2½ dl vand i 10 minutter. 50 g lyse rosiner og 50 g tørrede tranebær tilsættes og koges i 5 minutter til.

Hvedegrøden er superlækker med en klat creme fraiche og figenkompot på toppen. Børnene foretrækker det kendte kaneldrys, og så er der bare så meget mere figenkompot til mig. Den kan også gemmes i køleskabet og er f.eks. god til ost.

2 kommentarer:

  1. Sjov blanding - men det lyder ret sundt... Måske jeg skulle prøve sådan en grød en dag...

    SvarSlet
  2. Det strutter jo ikke ligefrem af grøntsager, men jeg tror, det er sundere end risengrød, Helle ;o) Måske bortset fra creme fraichen, som jo ikke er helt fedtfattig... Men lækkert er det!

    SvarSlet