onsdag den 15. oktober 2008

I bøgernes fagre verden

 

Det er en rigtig efterårsdag med masser af rusk og regn, bladene hvirvler rundt, og kun farverne lyser op midt i alt det grå.

Vi vovede os uden døre, men kun for en kort bemærkning - vi løb imellem dråberne hen til bilen og glædede os inderligt over, at vi kom i skoven i gårsdagens flotte solskinsvejr.

Formiddagen gik med et frisørbesøg med børnene, og en tur på biblioteket. Vi kunne slet ikke begrænse os, og slæbte stakkevis af bøger hjem, og der er nu en salig, stille ro, for børnene sidder fordybet i hver deres bunke bøger. Der er ikke noget som en ordentlig bunke ny læsestof - Freja læser billeder, og finder ting i et mylder af detaljerigdom i tegningerne, og Emil fordyber sig i læse-let-bøger, gerne af den slags, der får hårene til at rejse sig på ryggen. Gysere er det store hit for tiden, og det kan vist næsten ikke blive grumt nok. Og jeg vil glæde mig, når der skal læses godnathistorie, for selv om børn elsker gentagelser, så kan det altså også blive for meget for selv den mest tålmodige mor, og jeg nyder også alle de hyggelige historier, vi slæber med hjem, når bare der er lidt variation i udvalget. Og gyserne - dem må Emil altså godt beholde for sig selv...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar