søndag den 3. februar 2008

Brød skal der til



Børnene og jeg er alene hjemme. Aftensmaden blev en rest tomatsuppe fra fryseren - det er dejligt nemt. Jeg fik lyst til at bage et anderledes brød til. Isabellas havde i sidste nummer en opskrift på et fennikelbrød, så det måtte jeg prøve.
Det faldt ikke i børnenes smag, og jeg ville nok også få for meget i længden, men som en afveksling er det forfriskende. Fennikelfrøene giver brødet en meget karakteristisk smag af lakrids, brødet har en lækker konsistens, og er meget let at lave - det skal ikke æltes.


FENNIKELBRØD (1 brød)

25 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk salt
2 spsk olivenolie
225 g fuldkornshvedemel
350 g hvedemel
1½ dl solsikkekerner
1½ spsk fennikelfrø

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olie. Rør fuldkornshvedemel, hvedemel, solsikkekerner og fennikelfrø i. Dejen er klistret og skal ikke æltes. Lad den hæve tildækket i 45 minutter. Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir, og lad den efterhæve 10 minutter. Kom brødet i en 250 grader varm ovn, og bag det i 15 minutter. Skru varmen ned til 175 grader, og bag videre i ca. 20 minutter. Bank brødet i bunden. Lyder brødet hult, er det færdigt.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar