søndag den 30. marts 2008

Curry og chokolade

 

Jeg er endnu engang blevet inspireret af Liselotte, og har forsøgt mig med hendes kartoffelcurry - og jeg må give hende ret - den smager, så englene smider vingerne! Den blev spist sammen med endnu et brød efter fri fantasi - denne gang blev det knap så vellykket - lidt fladt og klægt, men det lærer jeg jo også af, og det spændende ved at eksperimentere er, at jeg aldrig ved, hvordan udfaldet bliver.
Om søndagen har vi indført den tradition, at vi altid får dessert - og skal der være fest, så lad der være fest! Så dagens dessert blev en syndigt god chokolademousse...


Opskriften har jeg fra Tørsleffs gule dessertbog - hvis I har lyst til at forsøge jer, får I den lige her:
150 g mørk chokolade
1 1/2 dl vand
1 past. æg, delt
1 dl piskefløde, pisket til skum
1 tsk. Vanila
evt. 2 spsk. cognac (det brugte jeg ikke..)
Chokoladen brækkes itu og smeltes i vandet over damp. Den legeres med æggeblommen og afkøles. Flødeskum og stiftpisket æggehvide blandes forsigtigt i. Moussen fordeles i 4 portionsglas, pyntes og stilles koldt.
Rigtig god fornøjelse!

2 kommentarer:

  1. Spdan en "regel" må vi vist også hellere indføre, søndagsdessert, og så være lidt helse-hellig i løbet af ugen, jeg er nemlig en stor slik-mås, og det smitter!

    Chokolademousse er altid godt, men hva' oss' lige med en skudefuld citronfromage med letpisket flødeskum :-)

    SvarSlet
  2. Det er nemlig det, Anne - hver ting til sin tid, og når bare man er fornuftig det meste af tiden, må man godt skeje lidt ud ind i mellem.

    Citronfromage er nemlig også rigtig godt - den lavede jeg for et par måneder siden, og den hitter også herhjemme!

    SvarSlet