tirsdag den 25. marts 2008

Vi var lige her...

 Et helt døgn, hvor vi begge havde fri, var en oplagt lejlighed til at være lidt alene sammen. Børnene blev efterladt i trygge hænder hos mine svigerforældre, og jeg regnede med, at vi skulle på restaurent i Århus og ellers bare være hjemme. Men Brian havde arrangeret, havde han... Niels Bugges Hotel lige syd for Viborg var stedet for vores romantiske døgn. Vi indlogerede os i annekset, som ligger i den skønneste idyl midt i Dollerup bakker med udsigt til Hald Sø.
 

Og hvor var der skønt! Foruden entre, toilet og bad, havde vi et lille thekøkken, stue og soveværelse til vores rådighed - alt fantastisk indrettet i gennemført svensk Carl Larsson-stil.Der var tid til en gåtur i det fineste hvide landskab, før vi begav os de ca. 4 km til hotellet, hvor vi skulle spise i restaurenten.


Indretningen i restaurenten var lige så fantastisk som i annekset, og det skulle vise sig, at maden sagtens kunne stå mål med førstehåndsindtrykket. Der var kælet for kvalitet og detaljer, sammensætningen var spændende, og smagen var helt i top! Jeg fik til forret stenbiderrogn med jordskokker, både som pure og de sprødeste chips, ramsløgpure og mælkesyregele (lyder specielt, men gav et perfekt syrligt modspil til stenbiderrognen). Til hovedret fik jeg lammebov i egen bouillon og islandsk the, med lammefjordsgulerødder og bær. Dertil kartoffelpure (pyntet med en sprød chip). Lammekødet var så mørt, at en kniv næsten var overflødig, bærene var det perfekte friske indslag, og suppen, det lå i, smagte fyldigt og en anelse af mynte, som også gjorde sig rigtig godt sammen med lammekødet. Kombinationen af kød, kartofler mm. og suppe var utraditionel, spændende og meget vellykket. Desserten var kamillesorbet på en smuldret krydderkage med karamel og syltede bær. Og den levede til fulde op til de foregående retter. Krydderkagen var et sansebombardement af krydderier, og kamillesorbeten var meget frisk og delikat. Bærrene var rigtig godt sammensat, og karamellen gav sødmen til desserten. Til de to første retter fik vi to slags små brød, et groft og et med durum eller spelt eller noget i den retning. Begge var lækkert seje i konsistensen og smørret dertil var også en oplevelse for sig. Vinen har jeg ikke forstand på, men den faldt i min smag.


Ja, jeg kan slet ikke få armene ned igen - det var en fantastisk oplevelse, som jeg kan leve højt på længe.

6 kommentarer:

 1. SKØNT!
  Uhm og den menu og de billeder og for søren da, en skøn mand du har :-)
  Det var da en ualmindelig dejlig overraskelse!

  SvarSlet
 2. Hej Annette!
  Hvor lyder det bare fantastisk :-)Kurt har i vores fælleskalender booket nu på fredag med "hemmeligheder" fra kl. 13-23. Så jeg er spændt på, hvad han har i ærmet :-) Jeg aner ikke om det kun er ham og mig eller om børnene også skal være med - så jeg er ved at revne af spænding.....
  Knus fra Pia

  SvarSlet
 3. Først: Tak for sidst i påsken, Annette - dejligt at snakke med dig !
  Ja, jeg vidste jo godt, at Brian havde noget i ærmet, men han havde også fortalt, at det var hemmeligt... Så jeg ventede bare på, at du skulle skrive noget om det her - og det gjorde du så : ) Kan godt forstå du nød det i fulde drag - og skønne, skønne billeder !!
  Mit mundvand begynder helt at løbe ud fra din beskrivelse af menuen...

  SvarSlet
 4. Ja, Valdemarsro - det var en fantastisk overraskelse, og manden - han er bare dejlig :o)

  Det lyder da rigtig spændende, Pia - jeg kan godt forstå, du er ved at revne ;o)

  Selv tak for sidst, Helle!
  Den menu var også værd at ofre mundvand på ;o) Det var en dejlig tur!

  SvarSlet
 5. waooo... det ser lækkert ud! :)
  Har godt hørt om stedet og jeg drømmer gør jeg! :)
  Tak for kigget, håber jeg må komme igen? :)

  SvarSlet
 6. Du kan roligt drømme, Helle :o)
  Selv tak, du er hjertelig velkommen!

  SvarSlet