onsdag den 2. juli 2008

Facebook - et godt "socialt værktøj" eller det rene tidsspilde?

 

Det er et godt spørgsmål.

Jeg har været på den berømte og berygtede fjæsbog i en måneds tid, og kan ikke helt finde ud af, hvad jeg mener om det.

Dybest set er det jo en utroligt overfladisk form for kontakt, man kan få derinde. Med bare et klik kan man skaffe sig venner - Annette og NN er nu venner, hedder det sig så, og jo flere venner, jo mere populær er man - eller hvad?

Jeg medgiver, at det kan være sjovt at finde frem til personer, man ikke har set længe - men bare fordi man har tilføjet dem som venner, behøver man jo ikke nødvendigvis at få kontakt - det kræver i hvert fald en indsats - og måske var der en grund til, at man ikke længere har kontakten - måske gled det bare ud i sandet, man voksede fra hinanden, eller hvad ved jeg.

Til gengæld er det jo interessant for min nyfigenhed - man kan følge lidt med i folks liv via de små underlinjer, man kan skrive ved sit navn, og det er da altid interessant at blive opdateret på, hvad de nu måtte vælge at offentliggøre.

Men jeg kan mærke, at den kan sluge rigtigt meget tid - hvis jeg giver den lov. Man kan bruge uendelige dyrebare minutter på at surfe rundt fra den ene venneliste til den anden, og jeg skal passe på, kan jeg mærke.

Den sluger af den tid, jeg skulle bruge på at fordybe mig - fordybe mig med min mand og mine børn, i mit orgelspil, bøger, Gud og tanker om livet osv. osv.

Så jeg tror, jeg vil være rigtig skolelærer-agtig striks og kun sætte et fast antal minutter af, og derefter lukke for det varme vand. Hvis jeg kan administrere det, kan det være, jeg bliver hængende - hvis ikke, kan jeg måske overleve uden Facebook - hvem ved?

3 kommentarer:

  1. Jamen Annette! Det er jo fuldstændig det samme jeg tænker om facebook. Hold da fast den er en tidsrøver, hvis jeg giver den lov til at være det!

    Og det med at sætte et fast antal minutter af - det er vist også vejen frem for mig :-)

    Knus Pia

    SvarSlet
  2. Godt at du tager det emne op, Annette ! Jeg har flere kolleger, der er på Face-book, og er også blevet opfordret af en veninde til at oprette mig på Face-book, men jeg har bestemt mig for, at jeg ikke vil være der ! I hvert fald indtil videre - for det er da rigtig fristende, når "alle andre" også er der. Jeg tror nemlig også, det kan komme til at tage rigtig meget af min tid, og det med et fast antal minutter vil jeg få meget svært ved at overholde, tror jeg. Så jeg skal ikke på Face-book.

    SvarSlet
  3. Pia, nu må vi se, om det lykkes for mig - jeg kan jo godt tage mig sammen i mine gode perioder :o)

    Det er nemlig fristende, Helle. Jeg blev også lokket med, at det ikke behøver at tage meget tid - det er bare det, at når man er så nysgerrig, som jeg er, er det jo spændende lige at snuse lidt rundt...
    Al respekt for, at du holder dig væk :o)

    SvarSlet