mandag den 2. juni 2008

Mere om udflugten

 

Aahh, hvor er der skønt derude i solen - og hvor er det skønt at komme lidt ind i skyggen igen! Solpausen vil jeg bruge til at skrive lidt mere om turen i går.
 

Efter kirkebesøget kørte vi til Geografisk Have, hvor vi nød vores medbragte kaffe og lækre tærter i solen. Derefter havde vi et par timer til at udforske haven på egen hånd - og hvilken have! Der var blomster i overflod, væksthus, rosenhave (som vil være meget flottere senere på året), krydderurtehave, hvor vi kunne lugte og smage på mere eller mindre kendte krydderurter, små hyggelige pavillioner, store plæner, flotte træer og meget, meget mere.
 
Det geografiske henviser til, at de forskellige planter er plantet sammen, efter oprindelsesland - der var planter fra Kina, Japan, Asien, Canada, Nordamerika, Sydamerika og Europa. Desuden var der idéhaver - en række af mindre haveanlæg med forskellige temaer. Her så vi bl.a. denne skægge tobakspibeblomst - man er da ikke i tvivl om, hvor den har sit navn fra...
 


Mange planter kendte jeg ikke navnet på, men nød bare i al deres skønhed - f.eks. denne busk med det sødeste hvide blomsterflor.

 


I væksthuset var der kunst imellem alle planterne - en dejlig måde at udstille på, synes jeg - og jeg kunne slet ikke stå for disse fantastiske engle!

 

Der var et lille stykke eng, fyldt med smørblomster...

 

... og der var store, åbne vidder, med udsigt helt til Dalby Kirke (ja, den kan anes i horisonten, men man skal vist vide, at den er der...).

 

Det var helt vidunderligt at gå der i sommervarmen og nyde det ene skønne syn efter det andet, mens vi gik og hyggesnakkede om alt og intet. Der var masser af tid og ro, og jeg nød, at programmet bød på masser af udeliv sådan en sommerdag.

 

2 kommentarer:

  1. Der ser skønt ud - og sikke en masse smukke blomster. Det lyder som en dejlig dag.

    SvarSlet
  2. Der er rigtig flot i Geografisk Have - det kan klart anbefales!

    SvarSlet