fredag den 20. juni 2008

Små kunstnere

 

Vi har været til den traditionsrige forårsudstilling på skolen. De farverige og meget forskellige værker, eleverne har fremstillet i årets formningstimer, bliver åbenbaret under stor festivitas ved ferniseringen, hvor også skolens kor synger, og derefter kan forældrene gå rundt og nyde de små poders samt alle andre elevers frembringelser. Det er kunst på højt plan, og det er dejligt at se, hvor højt det kreative bliver prioriteret - en af de mange ting, jeg er vild med på den skole.
 
Maleriet herover til venstre er et af de mange, eleverne har malet til musik. Et stort stykke papir var bredt ud på et bord, hvorefter børnene gik rundt med en pensel og malede store strøg, i takt til musikken. Derefter har hver elev udvalgt det udsnit, der skulle blive deres maleri, fundet motiver i det og trukket motivet op med tusch. Dette er Emils udsnit.
Dukkerne til højre er af en slags, jeg kan huske fra min barndom. Hovedet sidder fast på en pind under tøjet, som går ned igennem tragten. Trækker man pinden nedad, forsvinder dukken ned i tragten. Dem har jeg fået meget tid til at gå med, og jeg synes, det er sjovt, at de dukker op igen. Nissen i midten er Emils.
Og her nedenunder er nogle af de ældre elevers ting. Både meget smukke, anvendelige ting, og de mest fantasifulde ting - det er utroligt, hvad man kan få ud af en sko...
 

2 kommentarer:

  1. Sikke mange smukke kunstværker !
    Ja, det var dog imponerende med skoene... Det er lige med at få idéerne : )

    SvarSlet
  2. Jeg synes, det er lige fascinerende hvert år at gå og se, hvad de har fundet på. Der er vist også nogle kreative lærere...

    SvarSlet