torsdag den 19. juni 2008

Korhygge

 

Jeg fik denne søde plante af mine korpiger i går. Den er sjov med de spættede blade og meget frisk i farven. Men er der nogen, der ved, hvad sådan en hedder?

Vi havde en rigtig hyggelig aften, og rabarbermazarinerne var akkurat lige så gode som sidst.
 

Chokoladekagen er en typisk klassens-time-kage og nok jordens nemmeste, vil jeg tro. Opskriften får I her:

600 g hvedemel
150 g kakao
1½ tsk natron
525 g sukker
3/4 l appelsinjuice
6 æg
300 g smeltet margarine

3 pk pålægschokolade

Mel, kakao, natron og sukker blandes. De øvrige ingredienser røres i. Dejen hældes i en stor bradepande og bages i ca. 35 min. ved 175 grader. Når kagen er kommet ud af ovnen, dækkes den med pålægschokolade. Man kan også bruge overtrækschokolade eller mørk chokolade og fordele det lidt med en kniv, når det er smeltet.

Kagen er faktisk allerbedst, hvis den kun lige er bagt, så den kan falde en smule sammen og evt stå og sætte sig til næste dag.

Der er rigeligt af den, så den skal nok gøre glæde i eftermiddag, hvor jeg får besøg af en lidt yngre flok korpiger. Huset bliver fyldt af teenagefnidder og sjov, er jeg sikker på.

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Mine tanker går tilbage til mine teenage år. Jeg er selv en gammel korpige for lige stemmer, jeg nåede hele 7½ år inden jeg forlod byen. Jeg har været til en del jubilæumer, både for selve koret, for den korleder jeg havde, og endda for den organist/pianist der fulgte koret, og efterfølgende blev korleder. Det er forøvrigt Willy Egemose, måske kender du ham?.

    Håber det blev til ren råhygge med kage og masser af fnidder.

    Kh. Karin

    SvarSlet
  2. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med navnet på planten, men den er da meget dekorativ - også incl. potte og sten.
    Det lyder rigtig hyggeligt med korpigerne ! De synes sikkert, det er godt og hyggeligt at besøge deres korleder...

    SvarSlet
  3. Hej Karin, og velkommen her.
    Det er da hyggeligt at høre fra en "gammel" korpige :o) Det lyder som om, du har haft nogle gode år med koret. Willy Egemose kender jeg kun af navn, men jeg har indtryk af, at han er en person, der er værd at kende...

    Jeg tror også, at pigerne nød at besøge mig. Jeg nød i hvert fald at være sammen med dem på helt andre præmisser end til hverdag, hvor jeg godt kan være lidt en "frøken skrap". I går krævede jeg ikke noget af dem, vi snakkede helt anderledes jævnbyrdigt sammen end normalt, så jeg får også meget ud af sådan en eftermiddag.

    SvarSlet