onsdag den 14. maj 2008

Livet er ikke for begyndere

 

Sidste side er vendt, og den er bestemt interessant at læse, Malene Schwartz' erindringsbog - Livet er ikke for begyndere. Ikke engang for let øvede står der på opslaget som undertitel, men set udefra virker det nu alligevel, som om hun klarer det meget godt.

Bogen er en meget personlig indføring i livet i og udenfor teatret. Den fortæller om Malene Schwartz' slægts historie, der kan føres tilbage til 1700-tallet, om ægteskabet med Christian Lillelund, om datteren Christina, og om ægteskabet med den store kærlighed, journalisten og forfatteren Paul Hammerich og tiden omkring hans død. Også mange af hendes skuespillerkolleger får et ord med på vejen. Maude er jo den rolle, Malene Schwartz er meget tæt forbundet med - som hun selvfølgelig også kommer ind på i bogen - og som hun spillede med stor overbevisning. Men hun har jo spillet så mange forskellige roller, og ikke mindst igennem årene som teaterdirektør har hun vist, at hun er en kvinde med ben i næsen.

Bogen har tegnet et nuanceret billede af en kvinde, der ved, hvad hun vil, en kvinde med succeser, men også med alvorlige nedture - og den beskriver nænsomt den svære kunst at rejse sig igen og komme videre.

Bogen er meget følsomt og humoristisk fortalt, den er let læst, og det har været meget spændende at følge en kvinde, jeg ser meget op til og få indblik i den teaterverden, jeg slet ikke kender.

Men nu skal det også gøre godt at begrave sig i en roman - jeg vil glæde mig til at vælge en fra hylden...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar